algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El PSM i el PSOE es desmarquen i voten dos temes amb l'oposició

El PSM «començà» oposant-se a una modificació del Pla General

Per primera vegada en tres anys i dos mesos, els dos socis de pacte varen «rompre» durant una sessió plenària de caràcter ordinari, la qual cosa els obligà a aprovar les seves propostes respectives amb els vots de l'oposició, ja que es tractava de dos temes per als quals, en principi, no hi havia entrebancs ni per part del PP-IPIS ni d'UM. Aquesta «ruptura» del sentit de vot només té precedents, durant aquesta legislatura, en diversos vots contraris a la majoria governant protagonitzats en solitari pel regidor verd del PSOE, Onofre Bisbal.

Però dijous d'aquesta setmana quedà evidenciada una profunda discrepància entre els dos components de l'equip de govern, quan arribà el moment de votar la modificació puntual del PGOU referent a les unitats d'execució corresponents a La Solidez i a terrenys adjacents. Encara que el PSM s'hi havia mostrat favorable en comissions anteriors de Govern, en la sessió plenària els nacionalistes demanaren la retirada del punt de l'ordre del dia, la qual cosa no va ser acceptada pel batle, que va assegurar que aquest tema "ja retirat d'un ple del mes de març a petició del PSM" no es podia ajornar més temps. Va ser en aquell moment quan el PSM anuncià el seu vot en contra i deixà tot sol el PSOE.

Poc després, i en el decurs de la mateixa sessió i en un altre punt de l'ordre del dia, el PSM no va obtenir el suport del PSOE per aprovar els estatuts del Consorci per la Música i l'Art. En aquest cas el portaveu nacionalista, Guillem Bernat, es va veure sorprès i visiblement contrariat per la demanda de retirada del punt que va fer Jaume Colom en nom del grup socialista, argumentant defectes en l'expedient, en el qual va assegurar que no figurava la documentació requerida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.