algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

EU-Els Verds demanarà al ple que es creïn horts urbans a la ciutat

Es tracta d'aprofitar els solars buits per destinar-los als jubilats i aturats perquè els conreïn

El grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds a l'Ajuntament de Palma demanarà en la propera sessió plenària de Cort que es creïn tot un seguit d'horts urbans, petites parcel·les fèrtils de 25 a 50 metres quadrats, per tal de posar-les a disposició de les persones interessades amb l'objectiu que puguin practicar l'agricultura com a forma d'oci en un lloc en contacte amb la terra, per obtenir verdures i hortalisses per al propi consum.

Segons va explicar a Diari de Balears el regidor Jordi López, aquestes parcel·les es lloguen a un preu simbòlic durant un any prorrogable, dependent de la disponibilitat dels terrenys. Els productes s'han de destinar al consum propi, ja que no està permesa la seva venda. L'Ajuntament s'ha d'encarregar de tancar el recinte, fer-hi arribar un subministrament d'aigua regenerada i posar-hi un petit magatzem per guardar-hi les eines.

«Els horts es treballen segons les normes d'agricultura ecològica, i està prohibit l'ús d'herbicides, plaguicides o fertilitzants químics. L'adob es fa amb compost, que es pot elaborar en el mateix recinte amb les restes de collites i residus orgànics domiciliaris o bé restes de poda del mateix Ajuntament.

Per a l'ús d'hort urbà es pot aprofitar qualsevol solar amb terra fèrtil desocupat, encara que sigui temporalment, ja que les hortalisses són plantes anuals. Aquests terrenys poden ser tant de propietat municipal com llogats per l'Ajuntament. «Naturalment, l'emplaçament ha d'estar prop de la residència dels horticultors urbans perquè s'hi pugui accedir caminant. En principi aquests horts es poden destinar als jubilats, molts dels quals provenen del camp i poden trobar a faltar el seu bocí de terra, però també es poden destinar a persones en situació d'atur».

Nova York
La idea que proposa Esquerra Unida-Els Verds a Cort no és nova. De fet, a Nova York s'han duit a terme experiències semblants designant els terrenys fèrtils que quedaven buits o a l'espera de ser edificats al lloguer de jubilats, aturats i immigrants, fet que ha millorat molt la seva qualitat de vida i que a més a més ha contribuït a crear projectes comunitaris i a reduir la delinqüència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.