cielo claro
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

El pla especial d'horts permetrà legalitzar empreses dins sòl rústic

Només serà temporalment i sempre que s'hi hagin instal·lat abans de l'aprovació del PGOU

Determinades empreses de Sóller establertes en sòl rústic tenen ara una possibilitat de legalització amb l'acabament de la tramitació del Pla d'Horts de Tarongers (PHT), que es va aprovar dimecres al vespre en un ple extraordinari.

D'aquesta manera, el pla especial ha recollit les al·legacions presentades per particulars i per partits polítics, com també les recomanacions del Consell en què es demanava que, davant de la problemàtica manca de sòl industrial, s'aprofitàs la tramitació del pla especial per ordenar i sanejar aquestes empreses. Aquesta inclusió en el PHT dóna, per tant, esperança a magatzems i a activitats establertes en sòl rústic " entre les quals hi ha Suliar", encara que de manera independent de la resolució de causes judicials obertes per les denúncies presentades, i sempre que no hi hagi disponible sòl industrial.

S'ha de dir que aquesta via de normalització de les empreses no serà possible si aquestes s'han ubicat en sòl rústic després de l'aprovació del Pla General, i tampoc no soluciona la falta de sòl industrial per a noves empreses que es vulguin obrir. La regidora d'Urbanisme, Rosa Chico, assegurà que «no es una funció del pla especial la creació de sòl industrial, ni tampoc solucionar els problemes d'ubicació de noves empreses». La transitorietat de la disposició no satisfarà tampoc alguns dels al·legadors, que esperaven que el PHT pogués allunyar definitivament l'ombra del polígon industrial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.