algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

El Govern convocarà oposicions per a 420 places a partir de juliol

Antich diu que s'ha fet la primera convocatòria d'«envergadura»

El Govern convocarà, a partir del mes de juliol, oposicions lliures per a 420 places a l'administració autonònomica, segons anuncià ahir el conseller d'Interior, Josep Maria Costa, que destacà que les proves realitzades l'any passat han suposat un canvi de model en l'accés a la funció pública. Costà oferí una roda de premsa per donar compte dels resultats de les oposicions convocades per l'Executiu del Pacte de Progrés i indicà que la pròxima convocatòria inclourà les 294 places les proves de les quals foren declarades nul·les pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB).

El conseller comparegué acompanyat del president Francesc Antich, per qui les proves realitzades fins ara per cobrir 445 places són «les primeres oposicions d'envergadura que s'han duit a terme a la comunitat autonòma». «En els deu anys anteriors s'havien convocat unes quaranta places», destacà Antich, que subratllà el fet que amb la celebració d'oposicions lliures «s'ha començat a rompre la inestabilitat de molta de gent que treballava en l'Administració».

Costa destacà que «no hi ha hagut cap polític als tribunals avaluadors, que s'han duit a terme proves a Menorca i a Eivissa i que la UIB ha col·laborat en la confecció dels exàmens realitzats».

Dones  
El 55% dels que han obtingut plaça en les oposicions són dones; el 55'55% tenia alguna relació prèvia amb l'administració autonòmica; un 36'2% no hi tenia cap contacte anterior; i el 8'2% va obtenir un nou lloc de feina per la via de la promoció interna. Segons el conseller Costa, «el sistema plantejat és l'idoni» per dotar de major estabilitat i garanties el personal al servei de l'Administració, un 14% del qual és interí. En aquest sentit, Costa convidà tots els partits a assumir la fórmula aplicada pel Govern, «més enllà de les alternances polítiques».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.