muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

El GOB demana la demolició dels quatre xalets il·legals de Llucalcari

Han passat 8 mesos d'ençà que el TSJB ordenà esbucar en 30 dies

El representant legal del GOB, Eduard Moreno, ha presentat davant la Sala Contenciosa i Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) un recurs de súplica que demana l'execució immediata de la sentència que ordena l'esbucament dels quatre xalets il·legals de Llucalcari.

El TSJB emeté el juliol passat un acte que ordenava la demolició a l'Ajuntament de Deià en un termini màxim d'un mes. El Consistori, amb Francesc Salas (PP) com a batle, i Bancals SA, una de les promotores de les edificacions il·legals i codemandada, presentaren sengles recursos de súplica, al·legant que els xalets estaven inclosos en un pla especial del llogaret, argument ja refusat en diverses instàncies, entre aquestes el Tribunal Suprem, perquè fou aprovat després de la seva construcció.

Vuit mesos després d'aquells procediments, el TSJB encara no ha donat resposta als recursos de súplica de l'Ajuntament i de Bancals SA, per la qual cosa Eduard Moreno s'ha dirigit a la Sala per indicar, segons l'escrit presentat, que «aquest retard, estam segurs que justificat, perjudica el dret d'aquesta part a la tutela judicial efectiva consagrada per la Constitució espanyola».

L'escrit de l'advocat també destaca que «davant del ressò mediàtic que el cas ha tingut entre la ciutadania de les Balears i fora d'aquestes, el retard en l'execució de la sentència pot crear un ambient de desconfiança col·lectiva en el funcionament de l'Administració de Justícia, sobretot tractant-se d'una resolució exemplar per la conservació del patrimoni cultural i per la vigilància del dret urbanístic en el nostre país». Antoni Muñoz, del GOB, ha declarat que «esperam una ràpida resolució d'aquest cas i que el TSJB dicti, ja de manera definitiva, que els quatre xalets s'han d'esbucar immediatament».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.