muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La funerària municipal deu 380.000 euros a la Seguretat Social

El PSIB denuncia que els fets començaren durant el 2000 amb el consentiment del batle Fageda

L'Empresa Funerària Municipal deu un total de 380.000 euros "64 milions de pessetes" en pagaments a la Seguretat Social. El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Palma denuncià ahir aquest fet i exigí «una assumpció immediata de responsabilitats per part del president de l'empresa, Joan Bauzà».

El passat 29 de gener els socialistes ja havien denunciat la mala gestió de l'empresa i les irregularitats, ja que en aquells moments es pagaven recàrrecs de demora en aquests pagaments. Aquells fets, i segons explicà ahir el portaveu socialista a Cort, Antoni Roig, «varen ser tan sols la punta de l'iceberg, perquè hem pogut constatar el deute de 380.000 euros. Allò més greu és que Bauzà va mentir al ple de l'Ajuntament de Palma amb el beneplàcit del batle Fageda».

Roig va explicar que «volem denunciar la situació d'irregularitat en els pagaments a la Seguretat Social, que arranca de l'any 2000, quan es va tancar l'any amb un deute de quasi 31 milions de pessetes. L'any 2001, el deute era ja de 95 milions de pessetes. En una primera versió, l'empresa va dir que aquestes demores eren producte de problemes de tresoreria i liquiditat, però des del PSOE ens demanam com pot, una empresa amb un pressupost de gairebé mil milions de pessetes i amb beneficis cada any i amb una previsió pressupostària de despeses de Seguretat Social, haver de pagar per morositat».

Roig també va explicar que aquests recàrrecs es paguen amb doblers dels palmesans i assegurà que «aquests són uns fets molt greus que han succeït amb el coneixement i el consentiment del batle, que calla». «No pressuposam que el govern municipal faci de 'triler' amb l'oposició, però allò cert és que ens amaguen informació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.