algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Cirer demana als menors atracats a la sortida de l'escola que ho denunciïn

«Sense el coneixement ni el Cos Nacional de Policia ni la Guàrdia Civil no pot intervenir»

La delegada del Govern, Catalina Cirer, va demanar ahir als alumnes que pateixen atracaments a les sortides de les escoles, als seus pares i als directors dels centres que denunciïn tots els casos «tant a la Policia Nacional com a la delegació del Govern», o que «almanco els ho comuniquin per telèfon». Cirer va explicar que «aquestes denúncies són cabdals per tal que la Policia Local pugui actuar en contra d'aquests delinqüents. Jo puc respectar que per por hi hagi persones que no vulguin presentar aquestes denúncies, però hi ha sistemes totalment anònims. L'important és que ens avisin per poder actuar, que ens diguin on s'han produït els fets, a quina hora i per part de qui».

La demanda de Cirer contradiu les declaracions efectades per part del regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, José Manuel Sierra, que assegurà que la denúncia no és la solució adequada. De fet, un director de centre va assegurar que «seria molt útil que pressionassin els poders públics presentant denúncies per cada cas, ja que la vigilància actual no basta», però Sierra assegurà que la vigilància era suficient. Aquestes declaracions es feren el passat 21 de febrer, quan Diari de Balears informà per primera vegada de l'existència dels grups que atraquen els escolars a la sortida dels centres, especialment instituts.

En el que sí mostrà el seu acord la Delegada del Govern amb el màxim responsable de seguretat de Palma és en la necessitat de modificar la Llei del menor per tal que els seus efectius i també la Policia Local tenguin més eines per actuar en contra dels menors delinqüents. «Puc entendre que alguns agents trobin esgotador estar fent feina de forma contínua amb els menors i que després els resultats siguin que tornen tot d'una al carrer, però la feina dels cossos i forces de seguretat de l'Estat s'acaben quan es posa el detingut en mans del jutge».

Cirer també va explicar que el tema dels atracaments a menors per part de bandes de joves no és una novetat, «fa molt de temps que en tenim coneixement i que tant el Cos Nacional de Policia com la Guàrdia Civil tenen coneixement d'aquests casos, i sempre que hi ha hagut denúncies hem intervingut». «Per això mateix vull demanar que per favor es facin les denúncies corresponents. Nosaltres no podem saber qui ha estat víctima d'un delicte o qui no, i sense saber-ho no podem actuar». Cirer també va explicar que ha estat mantenint reunions amb directors de centres i associacions de pares i mares d'alumnes per tal de trobar una solució al conflicte.

Un miler d'infraccions
La Fiscalia de Menors ha instruït en un sol any unes mil infraccions comeses per adolescents a Mallorca. Aquest és el resultat del primer any d'aplicació de la nova llei del menor, que com a gran novetat suposava que la llei penal augmentava dels 16 als 21 anys d'edat. A més, ha suposat la revisió d'uns 800 casos d'adolescents ja condemnats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.