algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Cort demanarà l'interès especial per fer equipaments a Son Llàtzer

S'hi farà un institut, una escoleta d'infants, un alberg, un centre assistencial i instal·lacions esportives

El Consell de Gerència d'Urbanisme va aprovar ahir "amb el vot unànime de totes les formacions polítiques representades" sol·licitar al Consell Insular de Mallorca la declaració d'interès general per als terrenys de la finca de Son Llàtzer. En aquests terrenys "que ara estan classificats com a sòl rústic" s'hi construiran una escoleta municipal per a infants de 0 a 3 anys, un institut d'ensenyament secundari, un alberg juvenil i nombroses instal·lacions esportives que encara no han estat definides, però de les quals ja ha transcendit que inclouran una piscina. Segons el regidor Vidal, «per la seva extensió podria permetre fins i tot la construcció d'un camp de futbol».

A més a més, els futurs projectes d'equipaments permetran deixar un espai lliure que podria facilitar l'ampliació de l'hospital de Son Llàtzer en cas que en un futur fos necessari augmentar el complex mèdic. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Rafel Vidal, va explicar a Diari de Balears que les actuals cases de la vella possessió de Son Llàtzer seran recuperades per part del Consistori, «perquè tenen un valor arquitectònic prou interessant». De fet, podria ser que part dels projectes per a joves tenguin la seva ubicació en aquestes cases.

Segons va explicar el regidor Vidal, els terrenys per a la construcció del nou institut seran cedits a la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears en virtut del conveni d'educació que se signà fa uns mesos. Aquesta cessió va ser considerada com a molt important per les dues parts, pel gran nombre d'escolars que es podran beneficiar de la nova infraestructura. Cort espera que el Consell Insular de Mallorca no posi cap mena d'entrebancs a la catalogació d'aquest espai com d'interès general, declaració que permetrà canviar el sòl rústic per terrenys esportius, educatius i assistencials. De fet, un altre dels projectes que es té pensat construir en aquest solar és un centre social i cultural per a la barriada de Son Ferriol, que és la que es troba més a prop dels terrenys de l'antiga possessió de Son Llàtzer.

Creixement
El gran creixement que pateixen en els darrers temps barriades de Palma que fins ara havien estat en la seva essència pobles agrícoles i que ara s'estan convertint en importants àrees residencials obliga l'Ajuntament de Palma a replantejar les necessitats educacionals, assistencials i esportives d'aquestes zones del terme municipal de Palma. Son Llàtzer és la solució per al creixement de Son Ferriol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.