algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Cort durà als tribunals la moratòria del Consell

Els juristes de l'Ajuntament consideren que s'estan envaint competències

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Palma va decidir, en la seva sessió d'ahir, interposar un recurs contenciós administratiu contra l'aprovació definitiva d'una Norma Territorial Cautelar prèvia a l'aprovació del Pla Territorial Insular de Mallorca. És a dir, Cort ha decidit dur als tribunals l'aplicació de la moratòria del Consell Insular. En l'acord pres per part de la Comissió de Govern, els serveis jurídics de Cort especifiquen que «el caràcter d'interessat de l'Ajuntament de Palma és obvi, tota vegada que l'article 7 d'aquesta Norma aprovada pel Consell Insular afecta la regulació provisionals dels usos d'habitatge en sòl rústic i, per tant, la possibilitat d'exercir les competències adients en matèria d'autoritzacions i llicències previstes a la Llei de Règim Local».

Així mateix, els juristes expliquen que «l'article 7 de la dita norma determina que els municipis ni tan sols podran atribuir l'assignació del nombre de llicències dins el seu territori, i hauran d'encarregar a la Comissió Insular corresponent del Consell Insular de Mallorca la redacció d'una proposta que reguli el règim de les autoritzacions, la qual cosa suposa directament l'atac a les competències d'autorització del municipi de Palma».

Segons va explicar a Diari de Balears el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Rafel Vidal, «un altre dels fets que no tenim clar és quins han estat els criteris que han provocat que determinats municipis no es vegin afectats per aquesta moratòria. Nosaltres ens sentim discriminats, perquè a Palma tenim molts de pobles i zones d'interior que se n'haurien d'excloure». De totes maneres, explicà el regidor, «el més important és que aquesta norma torna a atacar les competències de l'Ajuntament de Palma, competències que nosaltres estam disposats a defensar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.