cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
13°

Cort ha de tornar als hotelers 284 milions de contribucions especials

Es cobraren per les obres de la primera línia de la Platja de Palma

L'Ajuntament de Palma haurà de tornar 284 milions de pessetes als hotelers de la primera línia de la Platja de Palma, doblers que varen ser cobrats en concepte de contribucions especials per l'execució del projecte d'urbanització del passeig i front marítim de la Platja de Palma. La Sala dels Afers Contenciosos Administratius del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha estimat el recurs contenciós interposat per part de 19 societats propietàries d'establiments hotelers de la primera línia de la Platja de Palma als quals Cort va girar les contribucions especials. La defensa dels hotelers ha estat a càrrec del misser Joan Riutord Pané.

Els recursos de reposició interposats contra les liquidacions d'aquestes contribucions especials varen ser desestimats per part de l'Ajuntament i ara han estat acollits pel TSJB. Segons la sentència, l'Ajuntament va infringir la Llei d'hisendes locals en no notificar, abans de l'inici de les obres, a cada un dels contribuents, la quota a satisfer per contribució especial. El Tribunal especifica que la notificació individual de la contribució especial, entesa com a garantia tributària, no pot ser considerada com una simple formalitat burocràtica, ja que, al contrari, és un dret reconegut per la Llei al contribuent perquè la seva inobservança produeix indefensió i és un motiu inesmenable de nul·litat.

Els fets es remunten a l'any 1990. Llavors l'Ajuntament de Palma va subscriure un conveni amb la Direcció General de Ports i Costes del Ministeri d'Obres Públiques i Urbanisme, en el qual també va col·laborar la Conselleria de Turisme del Govern balear, per a l'execució del projecte d'urbanització del passeig i front marítim de la Platja de Palma, execució aprovada per 1.200 milions de pessetes.

En virtut d'aquest conveni, l'Ajuntament de Palma es va obligar a aportar-hi un total de 535 milions de pessetes, sent la resta assumida per part del Ministeri d'Obres Públiques i per part de la Conselleria de Turisme. D'aquesta participació, el ple de l'Ajuntament de Palma en va repercutir el 66%, és a dir, 284 milions de pessetes entre els propietaris dels establiments hotelers de la primera línia de la Platja de Palma, tots ells membres de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma. La Sala anul·la les cinquanta-sis liquidacions practicades en base a l'estimació dels motius del recurs. Contra la sentència dictada no es pot imposar cap mena de recurs, per la qual cosa aquesta anul·lació és definitiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.