cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

El nou parc de Bombers es farà el 2003 i costarà 6 milions d'euros

Enguany es convocarà el concurs per a la redacció del projecte

El nou parc municipal de Bombers de Palma costarà més de 6 milions d'euros i es començarà a construir a principis del 2003. Així ho va anunciar ahir Guillem García, cap dels Bombers de l'Ajuntament de Palma. El nou parc serà construït en un solar a la cantonada de la via de cintura amb el camí Fondo, un espai de deu mil metres quadrats que va ser cedit per part del Govern de les Illes Balears. La ubicació d'aquest solar respon a un estudi del mapa de risc que dictamina que la zona de més perill a Palma és aquell sector, on hi ha la secció de CLH, l'hospital Palma II, Mercapalma, el moll i l'aeroport.

El nou parc estarà molt ben comunicat, de fet, per als Bombers era imprescindible disposar de tres vies alternatives per entrar a Palma. El cap dels Bombers va explicar que «des d'aquest nou espai podrem tenir bones comunicacions a través de la via de cintura i també estam molt a prop de la zona portuària. Un altre dels avantatges molt clars és que el solar era de titularitat pública i era molt més fàcil aconseguir-lo».

Guillem García va explicar que durant el 2002 es redactarà l'esborrany del concurs per al nou parc, en el qual ja està treballant l'arquitecte municipal Fernando González. Segons García, «el parc inclourà dues zones molt ben diferenciades: una on hi haurà les instal·lacions per a les emergències diàries i una altra on hi haurà tres espais diferenciats: un per als tallers, el gimnàs i les aules de formació; un altre on hi haurà els serveis administratius i informàtics i una sala de crisis; i un tercer espai amb una galeria d'entrenament que reproduirà una nau industrial, un pis i unes oficines...

El cap dels Bombers va fer la presentació d'aquest projecte en el decurs de la festivitat de Sant Joan de Déu, amb motiu de la qual s'han organitzat tres jornades de portes obertes i un homenatge als bombers jubilats, com també lliurament de trofeus i distincions.

Nova mascota
Els Bombers també aprofitaren l'avinentesa per presentar la nova mascota, un rinoceront. Segons Guillem García, el rinoceront és un animal que quan hi ha un incendi a la sabana omple l'estómac d'aigua i l'expulsa pel nas, a més d'intentar extingir-lo amb les seves potes; és un bomber natural. La imatge de la mascota serà distribuïda en tots els materials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.