algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Denunciat a la Guàrdia Civil un abocador municipal en sòl rústic

Des de fa uns dies unes màquines hi treballaven per treure pedra

Un abocador d'aproximadament una hectàrea de superfície ubicat dins una Àrea natural d'especial interès de Fornalutx, devora la carretera del puig Major, va ser clausurat ahir pel batle amb motiu de la denúncia presentada per l'Associació ecologista Amics de la Terra, tant davant l'Ajuntament com al Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil. El fet és que aquest abocador és de propietat municipal i funcionava des de l'anterior legislatura, fins al punt que l'Ajuntament cobrava fins ara una taxa als camions que hi deixaven material.

El responsable de Medi Ambient de Fornalutx, Onofre Bisbal Busquets, va assegurar ahir que des de l'entrada del nou equip de govern municipal, «a l'abocador només s'hi duia pedra i terra», mentre que en l'anterior legislatura s'hi deixaven abocar tot tipus d'enderrocs. «Això és així», va manifestar Bisbal, «perquè la nostra intenció era buidar-lo ara i reforestar-lo en part a la vegada que es volia habilitar un aparcament per a la zona recreativa natural de sa Comuna», i admeté que havia estat el propi Ajuntament el que havia encarregat a una empresa que capolàs tota la pedra amb dues grans màquines, precisament per poder iniciar la seva restauració, activitat que ara ha estat denunciada.

Segons els denunciants, representats per Carlos Zayas, el funcionament continuat d'aquest abocador il·legal ha suposat l'enterrament de molts pins davall metres de terra, creant un gran impacte dins una zona que gaudeix de la màxima protecció legal. Segons Bisbal, tant el Consell com el Govern tenien constància de l'existència de l'abocador i de la voluntat de l'equip de govern d'iniciar la seva recuperació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.