algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

La vaga de recollida de fems tindrà caràcter indefinit

Els treballadors esperen la reunió d'avui amb Emaya per conèixer si la mantenen

33220
Els treballadors d'Emaya bullen contra Maria Crespo. | S. AMENGUAL.

«La vaga tindrà caràcter indefinit, i la negociació pels serveis mínims serà molt dura». Així es manifestaren ahir els portaveus dels diferents sindicats representats a l'empresa municipal d'aigua i clavegueram de Palma, Emaya. A la roda de premsa que celebraren a la seu d'UGT, s'assegurà que «els sindicats estam més units que mai i disposats a arribar a les darreres conseqüències. Volem demanar disculpes a la ciutadania per les molèsties que els puguem ocasionar, però han d'entendre que les nostres reivindicacions són irrenunciables». Els sindicalistes també explicaren que «no entenem perquè els doblers que ens deuen no varen ser inclosos en els pressuposts de l'empresa, ni tampoc no entenem com és que un polític és capaç de rompre un acord signat en el conveni, si és així la ciutadania no ha de creure cap de les seves promeses».

El conveni que es va signar el 2000 contemplava l'equiparació salarial completa entre els treballadors de la secció de medi ambient (recollida i neteja) i els de la secció d'aigua, equiparació que s'havia de fer efectiva el dia 1 de gener del 2002, fet que no s'ha produït. Segons els treballadors, l'empresa els deu un total de 54 euros a cada un (el col·lectiu compta amb 650 empleats). La postura del col·lectiu és de rebuig contra el consell d'administració d'Emaya. De fet, el comitè d'empresa continua tancat a la seu social del carrer Joan Maragall. Uns dos-cents cinquanta treballadors de la secció de medi ambient varen desafiar el mal temps i el fred i es tornaren a concentrar davant d'Emaya per solidaritzar-se amb els membres del comitè, amb qui varen parlar a través de la finestra que dóna al carrer.

De moment, dotze persones estan tancades a l'interior de l'empresa a l'espera que avui es reuneixin amb la presidenta de l'entitat, Maria Crespo, que ahir va ser insultada per part dels manifestants. Els sindicalistes explicaren que «aquesta senyora no sap com les gastam nosaltres, perquè no va viure la vaga de l'any 1989». Per la seva banda, el regidor del PSM a l'Ajuntament de Palma, Biel Barceló, va explicar que «nosaltres hem demanat que es convoqui una reunió extraordinària del consell d'administració de l'empresa per tractar aquest tema».

Sigui com sigui, els treballadors es tornaran a concentrar avui davant d'Emaya per continuar les protestes i pitades en solidaritat amb el seu comitè d'empresa. A la concentració d'ahir els membres del comitè mostraren una bona dosi d'imaginació en els càntics que entonaren contra la presidenta Crespo. Els treballadors demanaren que es radicalitzi encara més la vaga de zel que estan mantenint i que les concentracions s'avancin una hora, mentre que el comitè va demanar que es faci incís sobre els treballadors que no estan d'acord amb les mesures de pressió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.