algo de nubes
  • Màx: 19.46°
  • Mín: 13.93°
19°

El trànsit al «nou» passeig del Born només s'ha reduït un cinc per cent

L'àrea de mobilitat estudia mesures restrictives per al futur

El projecte de restricció al trànsit del passeig del Born no acaba de donar els resultats desitjats a l'àrea de Circulació de l'Ajuntament de Palma, perquè el trànsit de pujada des de la plaça de la Reina fins a la plaça de Joan Carles I només s'ha reduït un cinc per cent. Així les coses, el febrer de l'any 2001 circularen entre aquests dos punts un total d'11.364 vehicles, mentre que actualment en circulen 10.872, amb la qual cosa s'ha produït un descens del cinc per cent del trànsit. En canvi, en l'altre sentit, el nombre de vehicles ha passat a ser de 10.779, mentre que l'any passat tan sols en circularen 9.667, la qual cosa suposa quasi un 11 per cent d'increment.

De totes maneres, la circulació en aquest sentit no preocupa els tècnics de circulació, ja que és trànsit de sortida de la ciutat i el Born podria acceptar-ne fins i tot un deu per cent més sense cap mena de problemes. Tanmateix, fonts de l'àrea de Circulació explicaren a Diari de Balears que estan bastant satisfets amb el resultat, ja que es pensaven que els ciutadans continuarien circulant per aquest carrer exactament igual que sempre. «Hem aconseguit una reducció de vehicles en molt poc temps, ara hem de veure el que passa». Així i tot, el departament de Circulació està estudiant altres mesures més dràstiques per tal de reduir el trànsit en aquest punt tan conflictiu de la xarxa viària palmesana.

Vianants  
Els que sí que han experimentat de manera important la millora realitzada en el passeig del Born han estat els vianants, que ara gaudeixen d'una gran àrea per passejar i, sobretot, de molta més seguretat. Fins ara la voravia era molt estreta i, per tant, s'havia de circular moltes de vegades per la calçada. Ara l'amplitud és molt més gran i permet fer les passejades amb molta més tranquil·litat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.