cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

Els jardins de Natzaret seran restaurats i oberts al públic

La primera sembra es farà el mes d'octubre

Els jardins de Natzaret es convertiran en un espai públic a la primera línia de Palma. Els 2.500 metres quadrats de terrenys situats entre la dàrsena de Can Barbarà i la discoteca Pachá es convertiran en un jardí romàntic que recuperarà les espècies autòctones del litoral mallorquí. La Fundació Natzaret obrirà aquest jardí a la ciutat després de la seva restauració, que s'ha iniciat amb una gran neteja de la zona i amb l'elaboració d'un mapa cartogràfic en tres dimensions de l'àrea, un treball que ha realitzat l'Institut Municipal d'Informàtica i que per primera vegada aplica aquesta nova tecnologia als parcs.

Tot i que encara no hi ha cap prova documental, actualment es treballa amb la hipòtesi que el jardí "de clar disseny modernista" pugui haver estat pensat i executat per algun deixeble de Gaudí. Malgrat tot, encara s'ha de fer la tasca de documentació del conjunt. En aquesta feina s'espera trobar documentació sobre quines són les espècies que es varen sembrar en aquest conjunt quan va ser inaugurat. L'objectiu es poder sembrar les mateixes espècies que conformaren el jardí en el seu origen. La primera de les sembres es farà el proper mes d'octubre, però el jardí no recuperarà la seva màxima esplendor fins d'aquí a deu anys.

Un altre dels fets que s'han de destacar és que a la part alta del jardí hi haurà una zona que es dedicarà a l'hort i a la sembra d'arbres fruiters. També s'instal·larà un hivernacle i una zona d'obagues que es dedicarà a la cria de plantes. Aquests espais tindran una marcada funció didàctica i pedagògica de la qual es podran beneficiar els joves i infants acollits a les cases de Natzaret.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.