cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Els veïns de ses Veles acampen en contra del projecte de façana marítima

Ja s'han aconseguit 1.500 signatures de suport

Una desena de tendes de campanya de veïns i veïnes de la barriada de ses Veles foren anit el tímid aixopluc que trobaren els vint manifestants en contra del projecte de reforma de la façana marítima presentat per l'Ajuntament de Palma que decidiren romandre acampats al solar de Gesa. Els veïns hi han romàs fins avui dematí des de les nou del vespre d'ahir, quan més d'un centenar de persones es va reunir per donar suport a la gent que quedava a dormir al solar de Gesa i també per expressar el seu rebuig al projecte de Cort.

Després d'una torrada al voltant del foc, que els assistents aprofitaren per encalentir-se i per combatre la fredor de la nit, la presidenta dels veïns de la barriada de ses Veles, Jacqueline Raynaud, va llegir un manifest en el qual explicà que la barriada està totalment en contra de quedar aïllada de la mar per grans blocs de ciment, i tornà a reclamar que la primera línia de la façana marítima sigui una gran zona verda. Segons Reynaud, el projecte municipal tan sols afavorirà les persones amb més possibilitats econòmiques per la seva exclusivitat en els preus.

La presidenta de l'associació de ses Veles també va explicar que de moment s'han reunit un total de 1.500 signatures dels veïns en contra del projecte municipal. Entre els manifestants es va poder comptar amb la presència dels regidors del PSIB Francesc Mellado i Maria Antònia Ferrari, tot i que cap dels dos no va quedar a dormir amb els acampats. També s'hi va poder veure el regidor Jordi López, del grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds, i la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Rosa Bueno.

Els acampats passaren bona part de la nit al voltant del foc, cantant, torrant i jugant a diferents jocs per passar la nit, que va ser molt freda, però així i tot no tant com en setmanes anteriors. «Hem aprofitat una petita pujada de temperatures per fer aquesta acampada». Una dotació de la Policia Nacional va vetlar durant tot el vespre per la seguretat dels acampats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.