muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.13°

La funerària donarà llum verda dilluns a l'ampliació de Son Valentí

Les obres començaran el mes d'abril i costaran 2.716.000 euros

El consell d'administració de l'empresa funerària municipal de Palma es reunirà dilluns amb una missió molt clara: aprovar l'avantprojecte de les obres d'ampliació del cementeri municipal de Son Valentí. Així ho va comunicar ahir el president de l'entitat i tinent de batle de l'Ajuntament de Palma, Joan Bauzà, que explicà que les obres poden començar a partir del mes d'abril i estar llestes a finals d'any. Aquestes obres corresponen a la segona fase d'ampliació d'aquest cementeri i tanquen la possibilitat de creixement d'aquest enclavament, tot i que Cort disposa de 7.000 metres quadrats per ampliar en cas de necessitat el cementeri de Sant Jordi i, a més, disposa de 3.700 metres quadrats cedits per un particular per poder ampliar el d'Establiments.

Segons va explicar Bauzà, les noves instal·lacions de Son Valentí disposaran d'un total de 32 criptes de vuit unitats cada una, 240 sepultures de quatre unitats i un total de 1.200 nínxols d'una unitat «que garantiran que cap ciutadà de Palma no estigui pendent d'una unitat d'enterrament». Aquesta segona fase de l'ampliació del cementeri de Son Valentí suposarà una despesa de 2.716.574 euros, és a dir de 452 milions de pessetes. Bauzà va explicar que, en aquests moments, hi ha un total de 300 peticions de ciutadans interessats a adquirir una unitat d'enterrament a la zona de Son Valentí.

Les obres d'ampliació no costaran ni un sol euro a l'empresa funerària, ja que s'autofinancen mitjançant la venda de les unitats d'enterrament, el preu de les quals no es fixarà fins a la reunió de la junta, dilluns que ve. Això sí, una de les principals novetats de les quals podran gaudir els ciutadans de Palma, de manera totalment gratuïta, és de la construcció d'un gran mausoleu de cendres on els ciutadans podran dipositar les urnes dels seus familiars, i que serà un dels espais clau d'aquesta nova zona del cementeri municipal. Bauzà és mostrà «molt satisfet» per aquest projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.