nubes dispersas
  • Màx: 17.54°
  • Mín: 8.69°
16°

Unes 200 persones es manifesten a favor i en contra dels pàrquings

Els veïns de la porta de Santa Catalina sembraren dos arbres novells

Dos centenars de persones (manco de cent a favor, poc més de cent en contra) a favor i en contra de la construcció de l'aparcament municipal a la plaça de la porta de Santa Catalina en sengles manifestacions convocades respectivament per la plataforma en defensa del centre històric i l'associació de veïns del puig de Sant Pere. La primera de les concenctracions es va desenvolupar a partir de les set de l'horabaixa a la plaça de Cort. Alts càrrecs del Partit Popular, com el regidor Antoni Nadal i nombrosos assessors de l'Ajuntament de Palma, com Pilar Ferrer, Francisco Ruiz, Paco Frau, Rogelio Araujo o Angelines Buendía varen donar suport a la proposta municipal i es manifestaren a Cort.

El portaveu de la Plataforma del Centre Històric de Palma, Climent Garau, va llegir un manifest en el qual es va poder llegir «després de molts d'anys ara tenim un pla de mobilitat que marca les directrius cap on ha d'anar el nostre centre històric en matèria de trànsit sense perdre en cap moment la seva conjunció entre residents i comerciants. La xarxa d'aparcaments programats a l'anell del centre són una eina indispensable per aconseguir llocs per aparcar on els veïns i aquells que vénen a comprar i a visitar el centre puguin gaudir-ne».

Per la seva banda, els veïns del puig de Sant Pere (amb molt menys poder de convocatòria que en anteriors ocasions), celebraren ahir l'acte simbòlic de sembrar dos pins joves a la plaça. Cada un d'aquests arbres va ser sembrat per un total de quatre persones representant de cada una de les diferents generacions de la barriada, el primer fou sembrat per Toni el Comunista, Pepi, Kika i Sergi; i el segon per Juan Femenias, Gori, David i Cristina.

Després de la plantada es va llegir una carta adreçada al batle de Palma i signada per part dels arbres de la plaça, en la qual aquests demanaren «per què ens volen matar senyor Batlle? Quin mal hem fet perquè ens vulguin eliminar? Perquè vostè sap que ens morirem si ens arrabassen. Morirem d'enyorança d'aquesta plaça en la que hem crescut i enyorança dels veïns i perquè ja som massa vells per començar a un altre lloc». També li diuen al batle que «si no rectifica, si ens sacrifica en nom de no sabem quins interessos, esperem que la història el jutgi com es mereix i pagui per la nostra mort».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.