algo de nubes
  • Màx: 19.21°
  • Mín: 12.82°
18°

UM i EU volen tomar el monument al «Baleares» i fer-hi un aparcament

Evitaria la construcció d'allò projectat a la porta de Santa Catalina

Unió Mallorquina i la coalició Esquerra Unida Els Verds es manifestaren ahir a favor de canviar l'aparcament que es planeja construir a la porta de Santa Catalina per un altre de dimensions molt més grans a sa Feixina, que podria contemplar la remodelació de la seva superfície i l'esbucament del monument als morts del creuer Baleares. El regidor Ferran Trujillo va explicar que aquesta seria una magnífica solució per resoldre els problemes d'aparcament de la barriada de Santa Catalina, i també les del puig de Sant Pere.

«A més a més, les obres permetrien poder tornar a emprendre una reforma de l'exterior d'aquest conjunt i procedir a la demolició del monument als caiguts del creuer Baleares. Si aquest monument no pogués ser destruït per motiu dels drets que pesen sobre la peça, el millor que es pot fer és procedir a la seva remodelació en un monument que honori a totes les persones que perderen la vida durant la Guerra Civil».

Per la seva banda, la regidora del grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds, Margalida Thomàs, es va mostrar encantada amb la idea. «Nosaltres li donaríem suport perquè suposaria renunciar a l'aparcament a la plaça de la porta de Santa Catalina i perquè sempre ens hem manifestat a favor dels aparcaments fora del centre històric, i en aquest cas seria just devora, en el límit exterior de sa Riera». A més a més, s'ha de recordar que el grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds ha demanat des de sempre l'esbucament del monument feixista als desapareguts del creuer Baleares. «Nosaltres sempre hem estat a favor de tomar aquest monument, que a més a més no té cap valor artístic».

La coalició també va demanar en el seu moment que es col·locassin plaques al monument explicant que era un monument feixita, construït per feixistes, per honorar feixistes, però la seva proposta ha estat rebutjada en tot moment pels diferents equips de Govern del Partit Popular amb el batle Fageda al capdavant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.