nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Un policia local assegura que «no hem de demostrar ni provar res»

L'agent ho afirma en un document de ratificació de denúncia

La Policia Local de Palma contestà a un ciutadà de Palma que «nosaltres no hem de demostrar ni provar res» quan aquest feu un escrit de descàrrec protestant per la imposició d'una multa. En un document de la secció de multes al qual ha tingut accés Diari de es pot llegir perfectament que «el que ha de fer el denunciat és la seva feina i no la nostra. Som nosaltres els qui decidim si se l'emporta la grua o no. Depenent de molts motius i sense haver de donar-li explicacions, nosaltres no hem de demostrar ni de provar res». Aquest mateix document de ratificació de denúncia ha estat signat per part de l'agent amb placa número 689, Bartomeu Beltran Mateu, de la Unitat territorial de Llevant, i el text de ratificació ha estat escrit del seu puny i lletra.

Els fets es produïren el mes de setembre del 2000, quan el ciutadà Xisco Palau va deixar el seu cotxe, un citroën Txara, aparcat al carrer Francesc Manuel de los Herreros, en el número 24, i va ser denunciat per part dels agents de policia, ja que, segons ells, aquest i molts d'altres vehicles impediren la visibilitat a una senyora que patí un accident de trànsit. Palau va rebre la denúncia a casa seva el mes de desembre i en ella es denunciava un citroën Xantia i no s'especificava el número del carrer on estava estacionat.

El ciutadà interposà un escrit de descàrrec contra l'actuació dels agents municipals perquè considerava que el seu vehicle estava ben estacionat i sobretot que, donada la confusió de model de cotxe i la manca de número del carrer, el denunciat podia no ser el seu vehicle i que per tant s'havien d'aportar proves.

L'escrit del policia local Bartomeu Beltran demostra ben clarament el tarannà poc dialogant de la Policia Local a l'hora d'argumentar les seves sancions i és «molt perillós», segons Palau, «perquè posa en mans de la Policia la potestat per denunciar-te sense haver de demostrar els motius de la denúncia». «Aquest és el fet que més m'ha indignat de tot el procediment. Si he de pagar, pagaré, el que passa és que crec que les denúncies s'han de justificar».

Aclariment  
Actituds com la del policia local Bartomeu Beltran Mateu no ajuden precisament a un millor enteniment entre la Policia de Palma i els ciutadans. És molt preocupant que la Policia digui que ells no han de demostrar i provar res quan denuncien un ciutadà. Amb aquesta premisa basta que un policia tengui una mica de mania a un ciutadà per denunciar-lo i prou. En un estat de dret com el nostre, actituds com la del funcionari municipal ja no haurien d'estar permeses. Hi ha moltes de maneres de dir a un ciutadà que no té raó i que ha aparcat malament, però hi ha coses que no es poden fer amb tons com aquest. És una qüestió que necessita aclariments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.