algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Matas i Munar dinaren junts i acordaren retrobar-se a Madrid

La presidenta del CIM visitarà el ministre a Madrid el setembre

El president del PP i ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, i la presidenta del Consell i d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, dinaren ahir plegats, enmig de la crisi que travessen les relacions entre UM i la resta dels seus socis polítics del Pacte de Progrés. Ambdós polítics es tornaran a veure a Madrid el pròxim setembre per tractar possibles suports del ministeri de Medi Ambient al CIM, sobretot en matèria d'adquisició i restauració de patrimoni. Fonts properes a la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, recalcaren després de l'encontre que la conversació havia versat sobre temes propis del Ministeri i insistiren que aquest dinar amb Matas no significa que UM pretengui rompre el Pacte.

Segons ha transcendit, la trobada entre ambdós dirigents fou «molt cordial», cosa que a més suposa una autèntica novetat ja que les relacions entre Munar i Matas mai no havien estat especialment bones. L'encontre, a més, es produeix en el moment en què existeix més malestar des d'UM cap a la resta de partits del Pacte com a conseqüència de l'aprovació de la moratòria per part del Govern i de la presentació de la reforma de les Directrius d'Ordenació del Territori. UM havia advertit l'Executiu d'Antich en reiterades ocasions que no estava disposada a aprovar noves restriccions a sòl rústic.

Són especialment significatives també les declaracions realitzades pel president del PP balear en el sopar de Menorca al qual acudí José María Aznar. Davant dels militants populars congregats al sopar, el ministre de Medi Ambient apel·là la necessitat d'una nova majoria a les Illes, en què haurien de participar els partits de centre. Matas, sense citar UM, féu una expressa crida al partit de Munar per configurar aquesta nova majoria. Malgrat que les fonts consultades asseguraren que durant la reunió d'ahir s'abordaren problemes que afecten les Balears i que poden millorar amb la col·laboració del Ministeri, es dóna per fet que Matas i Munar també parlaren de la delicada situació en la qual es troben les relacions entre els nacionalistes i la resta de socis del Pacte.

Enmig d'aquesta situació, s'ha de destacar que un sector d'Unió Mallorquina és partidari de cercar un allunyament progressiu del Pacte de Progrés per entendre que el Govern que dirigeix Francesc Antich està realitzant sistemàtics incompliments del Pacte. En aquests sectors s'aposta per dur a terme un progressiu allunyament de la resta de socis i obligar el president del Govern a negociar un per un tots els assumptes d'importància que s'han de debatre a partir d'ara en el Parlament, inclosos els pressuposts.

Per altra banda, el president Antich, anuncià ahir que la pròxima setmana es reunirà amb la presidenta Maria Antònia Munar per tractar d'assolir acords en matèria urbanística, especialment en les qüestions referides a l'aprovació de la moratòria del Govern i a la reforma de les Directrius d'Ordenació del Territori. El president reconegué que aquestes qüestions haurien de negociar-se amb UM, però també amb altres formacions polítiques del Pacte. El president es referia a les discrepàncies expressades per Els Verds respecte a les Directrius del Territori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.