cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
28°

La demolició dels edificis de la base no serà fins d'aquí a un any

La regidora de Turisme, preocupada pel retard sobre el calendari

Medi Ambient no té previst tomar els edificis obsolets de la primera línia del Port, a l'antiga base naval, fins a la tardor del 2002, segons ha manifestat la regidora de turisme de Sóller, Aina de la Penya. La regidora s'ha mostrat «molt preocupada» per aquest retard, ja que l'execució dels projectes del Pla d'excel·lència en aquesta zona depenen «directament» que es faci primer aquest enderrocament, que està inclòs dins el Pla d'Usos del Port. Aina de la Penya demanarà una reunió urgent amb la direcció general de Ports i Litoral per tal de sol·licitar que s'acceleri al màxim aquesta actuació.

Els altres projectes del Pla d'Usos, com són l'espigó o la construcció de les noves dependències per als militars, també es troben visiblement endarrerits. Quant al Pla d'excel·lència, els projectes que es poden veure directament afectats, i fins i tot paralitzats, ja que s'han d'incloure dins la segona anualitat, són la remodelació del carrer de Sant Ramon de Penyafort, amb el seu corresponent oratori, i també part de la barriada de Santa Catalina.

S'ha de dir que en principi Medi Ambient tenia prevista per enguany la demolició d'aquests edificis, que han de permetre la recuperació de la façana marítima de la barrida de pescadors de Sóller, que des de la construcció de la base naval va deixar de guaitar directament a la mar per quedar tapada per magatzems de les instal·lacions militars.

A part d'altres actuacions, com l'esponjament de la zona hotelera de la Torre o la construcció d'un aparcament, el projecte «estrella» del Pla d'excel·lència és la recuperació d'aquesta façana, que ara perilla per l'evident manca de coordinació entre les administracions implicades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.