algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Fageda muntarà a Palma un gran fòrum per debatre la prostitució

Els hotelers comencen a rebre queixes dels clients per seguretat

El batle de Palma, Joan Fageda, té la intenció de crear un gran fòrum sobre la prostitució a començaments de l'any que ve a Palma. Fageda pretén que aquest sigui d'àmbit estatal i que hi intervenguin d'alguna manera els màxims experts policíacs, judicials i d'integració social, com també alguns professors de la Universitat de les Illes Balears i altres entitats. Fageda considerà ahir la prostitució «com un dels grans temes que afecten molts de municipis, especialment els turístics», i assegurà que és necessari treballar en fòrums de debat tal com es fa amb el tema de la immigració per tal de «trobar solucions consensuades». El batle qualificà el problema de «molt greu», i fins i tot d'«insalvable» si no s'actuava abans de la propera temporada turística.

«Per això és important que entre tots cerquem solucions a un problema que de cada vegada és més greu, i per això hem d'organitzar un fòrum no per debatre el problema, sinó per debatre'n les possibles solucions». El batle també explicà que el mes de setembre es durà a terme la reunió de la junta de seguretat local, que ell copresideix juntament amb la delegada del Govern, Catalina Cirer, i que a partir de la trobada i dels canvis que es facin en el document de treball es redactarà un nou original que serà impulsat per tot l'Estat a través de la FEM i dels ministeris, com també a través dels diputats balears a Madrid.

«A la FEM s'està esperant el document, i també l'espera la responsable de seguretat ciutadana de Madrid, que ja ens ha manifestat el seu suport. Vull que quedi clar que aquest és un document que reclama més competències per als batles i que és molt ambiciós, però després arribarà l'hora de fer rebaixes». El tema que més preocupa en aquest moment el batle de Palma és el fet que molts d'hotelers de la Platja de Palma, però també d'altres zones turístiques, estan començant a rebre queixes dels seus clients, que asseguren que amb aquesta inseguretat no pensen tornar a Palma ni a Mallorca de vacances.

«Fins ara això ens està creant una mala imatge, que s'ha de sumar al fet que els països de la ribera mediterrània estan experimentant una recuperació molt ràpida que fa que a mitjan termini puguin convertir-se en destinacions molt perilloses per als interessos de la nostra ciutat». El batle també va assegurar que «en cap moment no hem estat en contra de la immigració. És un argument que han emprat els partits per atacar-me de manera frontal, però no té cap mena de fonament».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.