nubes dispersas
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
33°

Obres i pol·lució converteixen els torrents de la Vall en femers

El regidor de Medi Ambient també tem pels murs de contenció

Les diverses obres que darrerament afecten el torrent de Sóller, episodis cada vegada més freqüents de pol·lució per aigües residuals no controlades i la poca consciència ciutadana de molts sollerics han convertit els torrents de Sóller, un dels trets més característics del seu paisatge urbà, en autèntics femers.

El regidor de Medi Ambient, Onofre Bisbal, n'és conscient però recorda que els torrents de Sóller, famosos per haver estat font d'inspiració d'artistes, són competència de Medi Ambient. Tanmateix les iniciatives que ha tingut aquest regidor encaminades a la millora ambiental d'aquests espais, com és proposar l'eliminació de part de la població d'ànneres domèstiques, no han tingut gens bona acollida popular.

El resultat més immediat el pot veure qualsevol que s'acosti a diversos punts del torrent aquests dies: aigües contaminades, obres d'instal·lació de canonades dins el llit per transportar materials contaminants subproducte de la fabricació d'oli (Conselleria d'Agricultura) o aigua potable de la xarxa (Ajuntament) o, ben aviat, l'aigua de sa Costera (Ministeri de Medi Ambient).

La fauna del torrent, present tot l'any, com granotes, anguiles, serps d'aigua i, darrerament gambúsies i fins i tot una tortuga de Florida que habita (o habitava) el gorg d'en Bessó i que s'havia fet famosa entre els al·lots, ha descomparegut quasi per complet i aquest estat lamentable es veu encara agreujat per tota casta de deixalles que s'hi aboquen habitualment. Però a part del seu interès ecològic com a pulmó verd que travessa la Vall, cal recordar que el torrent de Sóller ha protagonitzat episodis dramàtics cada vegada que s'ha desbordat, ja que la seva conca és molt extensa i, en cas de pluges torrencials, recull grans quantitats d'aigua.

Ara, Onofre Bisbal creu que els murs d'una part del torrent han desaparegut i que això posa en perill potencial la barriada de l'horta. Medi Ambient no disposa ara de pressupost per fer un mur de contenció parcialment descomparegut i que per un errror administratiu tant l'Ajuntament com la Conselleria pernsaven haver arreglat. Són diversos els punts del torrent Major on els murs es troben en molt mal estat i, tot i els esforços realitzats en els darrers anys, segons Bisbal, encara no basta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.