algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Afiliats del PSOE es plantegen accions contra la secretària general

Consideren presentar una moció de censura a Mercedes Buendía

Més de trenta afiliats del PSOE d'Alcúdia rubricaren ahir un escrit sol·licitant la convocatòria d'una assemblea extraordinària per debatre una moció de censura contra la seva secretària general, Mercedes Buendía. Entre els signants es troben els membres de l'executiva que presentaren la seva dimissió la setmana passada «per discrepàncies amb la secretària general». Es tracta de Jesús Salord, Francesc Valens, Gabriel Alomar i Fina Linares. No obstant això, Salord afirmà ahir que «no encapçalam cap croada contra Mercedes Buendía, però no pot negar que hi hagi malestar dins del partit».

Buendía fou nomenada secretària general del PSOE el 2 de desembre del 2000 per 42 vots a favor i 19 en contra. Buendía diu que no se sent qüestionada. «Em consta que moltes de les persones que firmaren la sol·licitud de la moció de censura ho han fet pensant que només demanaven una assemblea extraordinària», explica. Almenys tres dels signants confirmaren ahir que l'exregidor Pedro González els visità personalment per demanar-los que donassin suport a la convocatòria d'una assemblea i no a una moció de censura, per la qual cosa se senten enganyats.

La destitució de González com a regidor, a petició dels seus companys de partit, desencadenà el mes passat una crisi interna en el PSOE. A principis d'agost l'executiva de Palma suspengué González de manera cautelar com militant i uns dies després quatre dels nou membres de l'executiva d'Alcúdia, entre ells Salord, presentaren la seva renúncia. Salord assenyala que «el fet que més d'un terç dels militants facin costat a la convocatòria d'una assemblea hauria de fer que Buendía se sentís qüestionada tant si està d'acord o no a incloure en l'ordre del dia la moció de censura».

Per ara no s'ha confirmat la data de celebració de l'assemblea extraordinària, si bé Mercedes Buendía explica que «ja teníem pensat convocar una assemblea per setembre». Perquè la moció de censura tiri endavant serà necessari el suport de dos terços dels assistents a l'assemblea. El PSOE d'Alcúdia disposa en aquests moments de 99 afiliats, dels quals 42 prestaren pel desembre del 2000 el seu suport a Mercedes Buendía. Ara són 39 els signants que sol·liciten la convocatòria de l'assemblea extraordinària.

Si finalment prospera la moció s'obrirà una termini d'un mes per a la presentació de noves candidatures a la secretaria general. González no podrà participar en l'assemblea perquè està suspès cautelarment com a militant del PSOE. Si la moció no prospera, Buendía continuarà com a secretària general.

Pedro González  
Pedro González, exregidor del PSOE i suspès cautelarment com a militant per petició de l'executiva de Palma, no podrà participar en l'assemblea extraordinària ni presentar-hi una candidatura perquè està suspès com a militant del PSOE, encara que ha presentat un recurs contra aquesta decisió per irregularitats de forma en el seu expedient extraordinari. Si la moció no prospera, Buendía continuarà com a secretària general. Precisament la seva candidatura a la secretaria es caracteritzà per presentar una llista de nou membres, molt més nombrosa de l'habitual. La renúncia de quatre dels integrants la deixa amb cinc membres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.