Les Balears foren la comunitat autònoma amb un millor comportament de l'ocupació femenina durant l'any 2000, una menor taxa d'atur (9'7%) i una major reducció consegüent de les diferències laborals entre homes i dones, segons es desprèn de la «Memòria sobre la situació socioeconòmica i laboral d'Espanya 2000» elaborada pel Consell Econòmic i Social, CES. Tot i això, el sexe femení continua concentrant majors índexs de precarietat laboral tant pel conjunt de l'Estat com en el cas balear, i manté el registre de taxes d'atur superiors a les dels dels homes i lideren els índexs de contractació temporal. L'única xacra més habitual entre el sexe masculí és la sinistrabilitat laboral.
Tot i que el 59% dels desempleats del 2000 pel conjunt de l'Estat foren dones, el treball femení s'incrementà l'exercici anterior un 6'4% davant del 2'9% masculí. Amb aquestes dades, però, si es té en compte que el nombre de dones actives superà l'increment masculí, es conclou que Balears fou l'única autonomia on es reduïren diferències entre sexes pel que fa a l'atur. Un cas a part, però, fou la situació balear, en què l'atur femení amb una taxa del 9'7% esdevingué el més baix de l'Estat.
En tot cas, els nivells més alts de contractació precària pel conjunt de l'Estat continuen corresponent al sexe femení. Com a exemple, el Comitè Econòmic i Social apunta que les Empreses de Treball Temporal, ETT, contracten amb més freqüència dones (46 per cent), que els empleadors de feina en general. El temps parcial també és majoritàriament femení, cosa que mostra una major precarització contractual per al col·lectiu de dones espanyoles, que es redueix a Balears.
En un altre ordre de coses, segons les dades dels quatre trimestres de l'Enquesta de Població Activa, EPA, s'observa que el major augment de l'ocupació es produí entre els joves d'entre 20 i 24 anys (5'7%), com també el grup de 55 anys i més (7'1%). Per contra, el grup que experimentà un menor creixement d'ocupació fou els dels joves entre 16 i 19 anys (2'4%). Com a dada més significativa, emperò, al conjunt d'Espanya el treball entre els homes d'entre 25 i 50 anys, que és el gruix de la població activa, només s'incrementà un 2%.