nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
13°

El PP concedeix sis llicències d'obra amb l'informe negatiu de la secretària

El batle, Pere Rotger, afirma que els altres secretaris «no tenien tanta sensibilitat»

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Inca (PP) ha aprovat en les darreres comissions de govern sis llicències d'obra major, quatre pagaments i subvencions i dues contractacions de personal amb l'informe desfavorable de la secretària de la Corporació. Encara que els informes realitzats pels secretaris municipals no són vinculants, aquests adverteixen de les presumptes irregularitats o il·legalitats que pot cometre l'Ajuntament en aquest tipus d'actuacions. Així, la secretària d'Inca ha advertit l'equip de govern, del PP, sobre l'incompliment dels preceptes de publicitat, objectivitat, lliure concurrència i igualtat als quals ha d'estar sotmesa la concessió de subvencions i la contractació de personal.

El batle d'Inca, Pere Rotger, reconeix que ell i els seus regidors no han tingut en compte els informes de la secretària, que ocupa el càrrec des de final del mes d'abril, però assegura que ho han fet així per no modificar els pressuposts. «Ja teníem previstes les subvencions i les contractacions, que sempre hem fet de la mateixa manera, però els altres secretaris no tenien tanta sensibilitat», explicà Pere Rotger. El batle assegurà que l'any que ve, abans d'elaborar els pressuposts, l'equip de govern del PP tindrà en compte l'opinió de la secretària.

Respecte de la concessió de sis llicències d'obra major amb l'informe negatiu de la secretària, que apel·lava a l'entrada en vigor de la moratòria del Consell de Mallorca per suspendre cautelarment les llicències d'obres, el batle digué: «Assumim tota la responsabilitat com a equip de govern; de fet, el Consell Insular ha acabat reconeixent que durant un temps va existir un buit legal i que les llicències que es varen concedir en aquest termini pels ajuntaments estan dins el marc legal». Rotger recordà que els informes de la secretària «no són vinculants» i explicà que «el nostre municipi té la necessitat de la construcció d'aquests habitatges i estam en contra de la moratòria del Consell».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.