algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Més de 2.200 famílies aspiren als 125 pisos protegits del Govern

L'allau s'ha produït en quinze dies i quan encara resta un mes i mig de termini

101468
La cua va arribar, fins i tot, a les Avingudes.

Per cada vint famílies que han demanat un pis protegit en els primers quinzes dies del termini obert enguany per fer les peticions només hi ha un habitatge. Així s'extreu d'unes dades facilitades ahir pel Govern Balear sobre les sol·licituds que han arribat des del passat 14 de maig a l'institut públic encarregat de promoure habitatges oficials (l'IBAVI), que han estat 2.200, mentre que només ofereix pisos per 125 famílies. Tot i la rellevància de la xifra, s'ha de tenir en compte que encara hi ha un mes i mig, fins al 13 de juliol, perquè els ciutadans més desafavorits presentin la corresponent sol·licitud davant l'IBAVI, i que ja el primer dia al voltant de 250 famílies varen demanar un habitatge protegit.

El preu d'aquests immobles, dels quals 108 són a Mallorca, oscil·la entre els 14 i els 15 milions de pessetes i els sol·licitants hauran de declarar uns ingressos nets que van d'1'5 a 3'5 milions de pessetes. Concretament, els habitatges estaran ubicats a Son Gibert (75) i sa Calatrava (7), ambdós indrets a Palma, a Moscari (12) i a Menorca (17), i es preveu que estiguin acabats, com a màxim, en un any. Segons els promotors que fan feina a les Balears, en l'actualitat hi ha més de 22.000 famílies que no poden pagar més de 14 milions de pessetes per adquirir un pis.

De fet, el Govern va relacionar ahir aquesta alta demanda de pisos protegits amb «la necessitat d'habitatge a unes illes que des del 1996 estan al capdavant en el rànquing estatal pel que fa a l'alça del preu de l'habitatges». Precisament, fonts de l'Executiu recordaren que «només en el primer trimestre d'aquest any, el preu de l'habitatge nou va pujar un 20'5% a les Balears en comparació amb el mateix període de l'any passat. Això suposa que el metre quadrat construït és de 212.000 pessetes, en front a les 165.000 de la mitjana nacional».

Igualment, el Govern explicà que, segons dades del Ministeri de Foment «l'evolució del preu mitjà de l'habitatge lliure a Espanya, del 1994 a 1999, és d'un 25'7%, mentre que a les Balears el preu mitjà de l'habitatge en aquest mateix període ha estat d'un 74%, i s'ha situal al capdavant de l'Estat» en encariment dels pisos. Per respondre a aquesta realitat la Direcció General d'Habitatge va assegurar ahir que dirigeix els seus esforços en matèria de regulació i ajudes a la rehabilitació dels immobles, «sense descuidar la promoció d'habitatges protegits de nova planta a través de l'IBAVI». Precisament aquest institut va recordar que el nombre de promocions en curs és de 42 i el nombre total de cases és de 2.177.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.