algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Protesta d'immigrants a l'església de Santa Pagesa

La consellera Fernanda Caro donà suport a la protesta col·lectiva

81666
Els manifestants estan disposats a passar-hi 48 hores. | J. MOREY.

Més de cinquanta persones "la gran majoria immigrants sense papers" iniciaren ahir vespre un tancament de 48 hores a l'església de Santa Catalina, a la plaça de Santa Pagesa, per reclamar la derogació de la Llei d'estrangeria, papers per a tots els immigrants de l'Estat espanyol, polítiques d'integració, paralització de les incoaccions d'expedients d'expulsió i de les expulsions, atenció sanitària integral per a tots els immigrants i accés a l'educació secundària i universitària.

La protesta va tenir el suport de la consellera de Benestar Social del Govern balear, Fernanda Caro, i de la plana major d'aquest departament del Govern. Just abans de l'entrada en el pavelló poliesportiu on es féu la concentració dels immigrants, es llegí un manifest en el qual s'assegura que aquesta és una mesura de pressió «davant de la política xenòfoba, repressiva i neoliberal del govern del PP, pel que fa als treballadors estrangers no comunitaris».

El capellà de Santa Catalina, Miquel Orell, explicà que «he decidit donar suport a aquesta iniciativa perquè és justa i necessària, no es pot estar tanta d'estona per regularitzar la situció d'una persona». El fet que el tancament es fes en el pavelló respon a una petició del mateix capellà «ja que hi ha molts de compromisos per a aquest cap de setmana a l'església, i així es poden fer servir els serveis i l'aigua corrent».

Per la seva banda, la consellera Caro explicà que una de les prioritats del Govern és aconseguir la derogació de la Llei d'estrangeria o la seva reforma per evitar que sigui «només una mesura policíaca i que en cap cas no hauria de ser aplicable». Caro també va explicar que l'aprovació d'aquesta llei suposa un clar retrocés en els drets assolits per part de tots els ciutadans, i reclamà «una solució que passa forçosament pel diàleg».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.