algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

L'abocament d'aigües brutes de Crespo indigna l'oposició a Cort

Se'n fan creus que Emaya no avisàs els ciutadans de Palma del perill

La totalitat de grups polítics que formen el mosaic de l'oposició municipal carregaren ahir molt durament contra la presidenta de l'empresa municipal d'aigua i clavegueram de Palma (Emaya), Maria Crespo, per haver ocultat informació als ciutadans sobre l'abocament d'aigües brutes a la Platja de can Pere Antoni, fet que va desenvolupar-se dilluns. Segons Ferran Trujillo (UM), «una vegada més els responsables polítics d'Emaya ens han fet una demostració de quina és la seva manera de fer les coses. Una manera que, certament, és absolutament reprobable pel seu obscurantisme, per la seva manca de transparència i de capacitat d'afrontar problemes d'una manera responsable i acurada».

«Davant una situació d'aquestes la solució presa per Emaya va ser el secret i la manca d'informació sense tenir en compte que així exposaven a les persones a nedar entre aigües contaminades amb els riscs que això suposa. És un fet evident que els responsables polítics d'Emaya s'haurien de preocupar menys per tenir banderes i molt més per garantir la seguretat i neteja de les nostres aigües». El regidor d'Eu-Els Verds, Jordi López, va explicar que «la depuradora, com qualsevol aparell, pot tenir problemes, això és normal, el que no és normal és que una institució pública negui el dret a la informació mediambiental que tenen els ciutadans. L'obligació de Crespo era haver informat la ciutadania dels abocaments a la badia de Palma».

Els nacionalistes del PSM explicaren que «el que hauria d'haver fet Maria Crespo era acordonar tot d'una la platja i informar els ciutadans, no intentar preservar la bona imatge d'Emaya». Per la seva banda, la regidora socialista Rosa Marquès va explicar que «la facilitat amb què la senyora Crespo cerca excuses l'ha portat a no informar a tots els ciutadans de Palma sobre el vessament d'aigües brutes procedents de la depuradora EDAR2 que van anar a parar a la Platja de can Pere Antoni el passat dilluns. Tampoc en aquest cas no té la senyora Crespo cap responsabilitat?». El que s'ha dit, indignació generalitzada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.