algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

El Jutjat reclama a Cort informes sobre els solars de devora Es Pont

Vol els noms dels funcionaris que aprovaren la plaça de Son Gotleu

La jutgessa Piedad Marín, titular del Jutjat número quatre d'instrucció de Palma, demanà el passat vuit de maig a l'Ajuntament de Palma que li enviï de manera urgent tota la documentació sobre els dos solars que limiten amb l'escola Es Pont i sobre la plaça que suposadament s'ha construït en un solar qualificat com a ús docent. Marín vol saber quina és la qualificació i classificació urbanística d'aquests terrenys i quins són els usos permesos per la llei en aquests espais.

La investigació de la jutgessa també pretén esbrinar quin càrrec polític va aprovar la construcció de la plaça que limita amb l'escola i quins són els funcionaris del consistori implicats en el projecte, tant a nivell de redacció com a nivell d'autoritzacions i vistiplau. El Jutjat d'Instrucció número 4 de Palma va admetre a tràmit a principis de mes la denúncia que presentà la Junta de l'Associació de Mares i Pares del col·legi Es Pont contra l'Ajuntament de Palma per delicte urbanístic i malversació de cabals públics. El Jutjat està recopilant tota la informació existent sobre els presumptes delictes, i de forma molt especial la construcció de la plaça de Son Gotleu.

Els pares i mares del col·legi presentaren la denúncia a principis del mes d'abril després que la darrera proposta que va presentar el tinent de batle, José María Rodríguez, contemplàs mantenir la plaça intacta. Els pares afectats havien reclamat a l'Ajuntament que respectàs el PGOU i que per tant el que ja era una plaça fos destinat a ús docent. Tant la Conselleria d'Educació com la Comissió d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca han expressat públicament que la construcció d'aquesta plaça no s'ajusta al PGOU. El CIM manifestà fins i tot la possibilitat de dur als jutjats l'Ajuntament de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.