cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Sant Jordi aposta pels caragols per potenciar el seu camp

Els animals mantenen un elevat preu tot l'any i la demanda és molt gran

Caragols. Aquests petits animals de la família dels moluscs gasteròpodes poden convertir-se en la salvació econòmica per a nombroses finques agrícoles abandonades del prat de Sant Jordi. Així ho va explicar a Diari de Balears Josep Lendínex, un dels organitzadors de la Fira del Caragol que es desenvoluparà a Sant Jordi el proper cap de setmana i que assegurà que «aquesta celebració ha sorgit amb la intenció de potenciar i donar a conèixer els caragols com a producte essencial per recuperar agrícolament les finques abandonades del nucli».

En aquests moments els caragols mantenen sempre un preu fix situat entre les 400 i les 900 pessetes per quilo i el seu manteniment i criança no és gens costós. «Una vegada que és té el terreny, criar els animals és molt bo de fer, sols s'han de seleccionar bé les espècies i esperar els resultats». De totes maneres, les expectatives sobre la comercialització i criança d'aquesta mena d'animals serà explicada en profunditat als santjordiers per part de José Antonio Marcelo, un criador especialista que ha treballat per al Ministeri d'Agricultura i per a la Generalitat de Catalunya i que impartirà una conferència en el si de la fira.

Lendínez assegura que el prat de Sant Jordi tampoc no és un lloc on els caragols abundin de forma especial. «El que passa és que hi ha molts de cercadors i que des del Club Prat de Catí ens hem preocupat molt per recuperar les nostres tradicions i gastronomia. Tots som gent de panxa redona i grossa i per això consideram cabdal la recuperació del caragol a través de la fira».

Així les coses, la fira també servirà per animar durant dos dies el poble, ja que tots els comerços que vulguin podran mostrar els seus productes i es farà també una mostra artesanal on es podran veure olles, ceràmiques, i altres productes de més de seixanta expositors, alguns dels quals venguts de la part forana. «El que sí hem de tenir clar és que el plat de la fira serà el caragol, que serà cuinat de diferents maneres i comptarem també amb un terrari on els visitants podran observar la presència d'ous i alevins de caragols i diferents espècies».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.