cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

El Lobby qualifica «d'èxit» la protesta de la Feria de Abril

Denuncien pressions contra alguns dels grups que pretenien manifestar-se

El portaveu del Lobby per la Independència, Jaume Sastre, es va mostar ahir molt satisfet per tal i com s'havia desenvolupat la concentració ludico-festiva en defensa de les festes mallorquines, i assegurà que a algunes entitats i grups se'ls va pressionar i amenaçar amb deixar de ser contractats si es manifestaven de forma pacífica al recinte firal del camí de Jesús. «Per a nosaltres és molt satisfactori haver fet el bot d'Inca a Palma i sobretot haver aconseguit dur més xeremiers i incorporar la figura dels dimonis».

Sastre assegurà que era un motiu de satisfacció «passar de seixanta a cent persones i haver anat fins a la gola del llop. El que està clar és que hem iniciat un camí que no té retorn i que l'any que ve hi tornarem i serem més. Hem obert el camí de les adhesions i demostrarem a tothom que aquesta no és una qüestió partidista sinó institucional». Sastre va recordar que les actuacions de l'Ajuntament de Palma en favor de la cultura mallorquina tampoc no havia estat molt bona i assegurà que «a un grup de vuitanta balladors i sonadors els varen pagar trenta mil pessetes» i que «els mallorquins varen haver de pagar l'autobús per anar al Diumenge de l'Àngel».

Per demostrar que no és una qüestió partidista els membres del lobby estan preparant una visita de cortesia a la batlessa de Calvià, Margarita Nájera. «Nosaltres denunciarem totes les institucions que s'estan comportant malament. El batle de sa Pobla, del PP, ho ha fet molt bé recuperant la pancaritat de Crestatx, igual que el de Campanet, del PSM, que ha recuperat la de Sant Miquel. No és una qüestió partidista». Sastre també va aprofitar l'avinentesa per criticar el fet que durant les festes de Sant Sebastià els grups mallorquins resten situats a les pitjors places.

Rabasco  

Els membres del lobby asseguraren que el líder del moviment anticatalanista ASI, Joaquín Rabasco, va fer un gran ridícul i que «va perdre els papers. Va fet tant el ridícul que fins i tot els seus mateixos seguidors se n'adonaren i varen haver de treure'l». Sastre mostrà la seva satisfacció perquè ningú del lobby no havia reaccionat a les provocacions de Rabasco. «Això demostra que qui defensa els seus arguments de forma pacífica és encertat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.