Els carnissers i els pagesos de Mallorca dedicats al sector boví varen rebre ahir novament el suport del Govern balear per tal de potenciar el consum de carn de vedella després de la crisi de les vaques boges. El vicepresident Pere Sampol i el conseller d'Agricultura, Mateu Morro, participaren en el berenar de carn de vedella organitzat pel Gremi de Carnissers al mercat de l'Olivar. Amb aquesta gesta, que va ser qualificada de «simbòlica» per part de Sampol, el Govern balear va voler deixar molt clar que «la carn que es ven a les Illes Balears és de primera qualitat i el seu consum no suposa cap risc per als ciutadans de les Illes».
Més de sis-cents bistecs i nombroses ensaïmades dels darrers dies varen ser consumides a l'interior del mercat de l'Olivar, a la vegada que es va repartir un fullet en què es llegeix «El teu carnisser selecciona, cuida i consumeix el que ell ven. Confia en ell». Amb aquests fullets es pretén contribuir a recuperar la confiança dels consumidors, un dels objectius cabdals tant de les administracions com dels carnissers i els pagesos.
Sampol explicà que «tradicionalment sempre ha entrat molta més carn de vedella de fora que no la produïda per part dels ramaders mallorquins. Ara aconseguirem que la carn que es produeix a les Balears sigui la majoritària en els mostradors de les carnisseries». Sampol es va mostrar en tot moment optimista respecte de la recuperació del sector, tot i que la visita que es va realitzar juntament amb Morro per les carnisseries li va permetre comprovar que la vedella encara es venia poc i que la carn d'estruç havia passat a ocupar alguns dels llocs preeminents als mostradors.