algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 18°
17°

Restaurants especialitzats a torrar carn al caliu fan comptes resistir

«Continuarem oferint costella de bou fins que ens n'anem en orris»

Hi ha restauradors que són caparruts: no fan comptes canviar la carta encara que el client arrufi el nans quan li posen davant una costella de bou o de vedella. Això són locals especialitzats en carn a la brasa. El propietari de l'Asador Txacolí es mostrava contundent a manifestar que «la nostra especialitat és la costella de bou i la continuarem oferint fins que se'n vagi en orris el negoci. No donaré carn de zebra perquè em fan pena les zebres».

En aquest local, com en altres dels consultats, culpen els mitjans de comunicació en general de l'histerisme que suposadament ha provocat entre els consumidors la publicació de les notícies referents a les vaques boges. «N'hi ha que han arribat a escriure que s'ha prohibit la costella d'Espanya i això és una mentida».

D'altres restauradors més eloqüents comparaven ahir els morts per tabaquisme que hi va haver al Regne Unit l'any passat amb les víctimes que s'ha cobrat la malaltia de Creutzfeld-Jakob: «Més de 100 persones han mort pel tabac i per consumir carn de vaca boja han perdut la vida unes 80. Tots correm algun riscs, menjar carn és un risc més».

El cert és que des de fa 15 dies els restaurants han comprovat un descens considerable en el consum de carn de vedella o de bou. «Ho hem notat les darreres setmanes, abans parlaven de vaques boges però la gent no en feia cas. Ara demanen peix en comptes de costella de bou», afirmaven des del restaurant Asador de Vizcaya.

Al restaurant Grill El Pinar, on fan comunions, bodes i grans tiberis, afirmen que els clients «no volen ni sentir-ne parlar, de vaca. Ara demanen moltíssim carn de porc o de me», afegien. Així i tot, a l'Asador Aitor afirmaven que «la gent que acostuma a menjar carn, la carnissera de veritat, continua menjant carn».

Això sí, afegien que ells no volen enganar ningú i, és per aquest motiu, que diuen que «ha baixat un poc el consum de costella sense os, perquè ara el servim sense os. Amb os ja no ens en venen». Tots però, estan convencuts que el producte que oferiexen és de gran qualitat, tant és així que arriben a afirmar que «el que ens coneixen saben cert que oferim carn controlada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.