Els productors perden 170 pessetes per quilo de vedella venut a l'Estat

Més de 500 tones de carn balear han deixat d'entrar a les vies de distribució al detall

TW
0

Cada productor de vedells frisons per a consum càrnic perdrà un mínim de 170 pessetes per quilo en la venda d'aquests animals al departament d'intervenció de l'Estat. Aquesta serà l'única sortida possible per als productors de vedells de carn, un total de 35 finques que en aquests moments han de deixat de col·locar en el mercat balear més de 1.800 vedells, més de 500.000 quilos de vedella.

Actualment els productors de vedells venen els animals a un preu de 470 pessetes per quilo, així que els animals que puguin ser venuts a intervenció perdran 170 pessetes per quilo. Així com així, ara mateix, es parla d'unes pèrdues totals de 85 milions de pessetes per als productors, «però la xifra puja cada dia, perquè un ramader pot gastar fins a 120.000 pessetes diàries en pinso».

Per això els productors també estan intentant fermar convenis amb els hotelers, els restauradors i les administracions públiques per tal que aquesta carn sigui adquirida a un preu més elevat que no el que es paga a Madrid. «El que està clar és que hem de trobar solucions perquè ja s'han perdut centenars de milions de pessets. El que hem de tenir clar és que el problema és l'inici d'una cadena que pot afectar tot el sector primari de Mallorca», assegura Biel Company, secretari general d'ARAJA, que també explicà que «la vedella que es ven a Mallorca és bona».