algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

El Consell llogarà finques per a 3.000 caçadors que no tenen vedats

La mesura atendrà els aficionats més modests i evitarà el furtivisme

El Consell de Mallorca llogarà una o diverses finques privades per crear vedats socials de caça, figura desapareguda des de fa anys. La institució insular disposarà d'aquests terrenys a través d'un concurs públic i així podrà atendre un col·lectiu d'uns 3.000 caçadors amb llicència que no tenen on practicar l'activitat cinegètica. Aquesta iniciativa fou presentada ahir per la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar; el responsable del Departament de Medi Ambient i Natura, Miquel Àngel Borràs; i el director de l'Oficina de la Caça, Mateu Castelló.

La creació de vedats socials és tan sols una de les actuacions que s'engegaran pròximament relacionades amb el món de la caça. El Consell s'encarregarà de la gestió d'aquests vedats i n'assumirà les inversions necessàries. Els usuaris pagaran una quota, encara sense determinar, pel seu ús. La recuperació dels vedats socials permetrà, en opinió de Borràs i Castelló, que els caçadors més modests econòmicament puguin disposar d'un espai per desenvolupar la seva afició i, alhora, es podrà evitar l'acció dels furtius, precisament per no tenir actualment un indret on practicar l'activitat cinegètica.

A més, el Consell de Mallorca ha organitzat la celebració, el proper 25 de febrer a Sineu, del Dia del Caçador. Munar declarà que «cada any, aquesta jornada tindrà lloc a pobles diferents i inclourà diverses activitats, entre elles el muntatge d'exposicions didàctiques. El col·lectiu de caçadors és molt nombrós, 28.000 llicències a totes les Balears, i és el principal interessat a tenir unes finques netes i un medi ambient amb condicions favorables per a la fauna i la flora. Es tracta de disposar d'uns terrenys on no hi hagi plagues, però tampoc manca d'animals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.