algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

La restauració del Castell comença amb el transport de material en helicòpter

L'aparell de l'Ibanat en va pujar ahir 80 tones fins a l'esplanada del refugi

La restauració de l'hostatgeria del castell d'Alaró es va posar ahir en marxa amb una espectacular operació de transport de material fins al cim de la muntanya. Per a la tasca es va emprar un helicòpter cedit per la Conselleria de Medi Ambient, que ja de bon matí va començar a traginar saques des de Son Palou. En l'operació hi varen participar una desena d'operaris de l'Ibanat i del Consell Insular.

En total s'hauran de pujar fins al Castell unes 80 tones de material, per a la qual cosa les feines s'allargaran almanco dos dies més. En cada viatge se'n movien uns 500 quilos, tot i que l'helicòpter pot transportar el doble de pes. Això es feia com a mesura de seguretat, sobretot a causa del petit espai que té el pilot per deixar el material. Els niguls i el fort vent que bufava sobre la muntanya dificultaren de manera molt important el transport fins al punt que s'hagueren d'aturar els viatges.

El batle, Josep Gomila, i el conseller del CIM Bernat Aguiló es desplaçaren a la zona per comprovar l'operació al costat de amb representants de l'Ibanat. Aguiló explicà que abans de començar la restauració s'haurà de realitzar una prospecció arqueològica als edificis afectats. Una vegada que es finalitzi el transport, s'encetaran les obres de millora dels edificis que formaran el refugi de muntanya. Les obres que ara comencen s'emmarquen dins del pla de millora de l'hostatgeria que es va plantejar la nova Fundació del Castell, que està integrada per l'Ajuntament, la parròquia i el Consell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.