algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Cort crearà una Policia informàtica per als seus mil ordinadors

EU anuncia que protegirà els seus arxius «per por de ser espiats» des de l'organisme

L'Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Palma crearà durant aquest any una Policia informàtica per tal de controlar a la perfecció els més de mil ordinadors de què disposa el consistori en tots els seus departaments.

Així ho va explicar la responsable d'aquest organisme, la regidora Maria Antònia Carrasco, qui va assegurar que «són moltes les persones que estan instal·lant programes no autoritzats per l'IMI en els seus terminals. Això ens crea greus problemes, perquè provoquen la saturació dels aparells o la desconfiguració d'altres programes que resulten imprescindibles per poder desenvolupar les tasques pròpies».

Carrasco va explicar a Diari de Balears que en els darrers temps el control de les llicències de software s'ha posat molt estricte i que «no ens podem arriscar a tenir problemes amb els proveïdors per culpa de les actuacions concretes dels funcionaris o dels grups municipals».

Per la seva banda, el grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds va explicar que «prendrem mesures de protecció per als nostres arxius» després que en el passat debat municipal Carrasco sabés que a l'ordinador s'havia instal·lat un programa concret, quan ells no ho havien comunicat a ningú.

Es tracta del Quarkxpress, propietat d'una persona del grup, que es va instal·lar a l'ordinador del grup a Cort sense coneixement de l'IMI. «Allò que no entenem de cap de les maneres és com és possible que la regidora sabés en la sessió plenària que nosaltres teníem aquest sistema. Ella ho sabia i nosaltres no l'hi havíem dit, així que no sabem quantes altres coses pot saber Carrasco dels nostres arxius i del nostre ordinador».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.