Cort aprova els pressuposts amb apatia

El debat en la sessió plenària va ser inexistent i l'equip de Govern gestionarà 55.000 milions

TW
0

Avorrit. Molt avorrit. Així es pot resumir el ple sobre el pressuposts municipals, una sessió amb el debat publicat per avançat en els mitjans de comunicació i en què el nivell de les intervencions va tornar a ser molt baix, tot i que per a la posterioritat varen quedar algunes perles que es varen pronunciar al començament de la sessió (en el torn de les empreses municipals) o al final, quan la fam va estimular els enginys fins aleshores dormits dels regidors a la sala.

Que els més atents a la sala de plens fossin els guardaespatlles del batle diu molt poc a favor de la discussió. Que entre el públic no hi hagués més que alguns assessors i secretaris de grups polítics, confirma que aquest ple no interessa ningú. Pere Felip ni tan sols va fer acte de presència a la Sala.

El batle Fageda va obrir foc amb un discurs sobre les seves intencions i va repetir que no es pujava la pressió fiscal i que els ciutadans de Palma estaven, en aquest aspecte, al lloc número 37, molt per davall de ciutats com Salamanca.

En la seva intervenció va recordar que s'ha de prosseguir en la modernització de la ciutat; facilitar un esperit de ciutat participativa; aconseguir una ciutat més còmoda; disposar d'uns serveis descentralitzats i que s'ha de gestionar correctament el pressupost, amb racionalització de recursos i objectius.

Va ser un discurs que, tot i la bona voluntat del batle, i l'èmfasis en la seva pronunciació, no va convèncer ningú. Tant és així, que Sebastià Serra (PSM) assegurà que «és el discurs que ens fa cada any quan presenta els pressuposts o el dia de cap d'any».

El d'ahir va ser un ple farcit de petites anècdotes. Antoni Roig i Maria Antònia Carrasco es discutiren sobre si els pressuposts s'han de presentar o no en CD-Rom i es varen fer retrets sobre l'atenció a les intervencions. Misèria i companyia.

El que sí és cert és que els pressuposts es presentaren en paper i que sols EU posseeix la tecnologia suficient per llegir la còpia en suport informàtic i que tant el portaveu socialista com Carrasco varen perdre el temps miserablement discutint sobre formats en lloc de sobre continguts, i això que hi havia 36.000 milions de raons per debatre.