muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Les dues dessaladores de Camp de Mar subministraran aigua en un o dos dies

Avui comença la fase de proves per aportar-ne a la xarxa 2.700 metres cúbics diaris

Les dues unitats modulars de dessalació d'aigua de la mar (més conegudes com a dessaladores mòbils) instal·lades en el nucli de Camp de Mar, al municipi d'Andratx, comencen avui la fase de proves i entre demà i demà passat podrien començar a subministrar a aquest terme.

El cabal aportat a la xarxa serà de 2.700 metres cúbics diaris (1.350 cadascuna). Així, comptant les set unitats ja instal·lades a Sant Joan de Déu (amb un total de 7.800 metres cúbics, repartits en 5 dessaladores de 700 i 2 de 2.150), els tres municipis de la badia (Palma, Calvià i Andratx) disposaran, de manera immediata, d'un proveïment afegit de 10.500 metres cúbics diaris d'aigua, a l'espera de la construcció de la unitat més grossa, la que s'està muntant a Son Ferrer, al municipi de Calvià, amb una capacitat de 5.000 metres cúbics.

Precisament, la dessaladora de Calvià no serà modular o mòbil, sinó que romandrà fixa en aquest municipi. Per aquest motiu, actualment s'està procedint al seu muntatge a mesura que arriben les peces. S'espera que estigui preparada per funcionar el proper 15 de setembre.

En total, l'aigua aconseguida a través de les unitats modulars de dessalació oscil·larà entre els 14.800 i els 15.500 metres cúbics diaris, als quals cal afegir els 7.000 metres cúbics resultants de l'ampliació de la planta dessaladora fixa de la badia de Palma amb una setena línia de tractament, inaugurada el passat 18 d'agost. Amb aquesta aportació, aquest estiu s'hauran aconseguit uns 22.000 metres cúbics d'aigua per afegir a les xarxes de la badia de Palma.

Les cinc unitats de 700 metres cúbics a Sant Joan de Déu han costat 408 milions de pessetes; la de 5.000 metres cúbics a Calvià té un pressupost de 780 milions; finalment, la resta suposa un cost de 1.010 milions de pessetes.

Així, la inversió total d'aquestes instal·lacions és de 2.198 milions per aconseguir 15.500 metres cúbics diaris d'aigua. Les empreses adjudicatàries són: USF Bekox (filial d'FCC, que participa a Tirme), Degremont (que ja és l'adjudicatària de l'actual planta dessaladora fixa de Palma) i la mateixa Tirme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.