muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

El futur de l'Hospital depèn ara de l'acord per fer la nova residència

Mentre l'Ajuntament continua treballant en la cessió de terrenys

Tal com ja anunciàrem des d'aquestes mateixes planes fa uns dies, la residència de gent gran de la Mare de Déu de la Victòria, l'Hospital, podria desparèixer en un futur pròxim si no s'adapta a la legislació vigent, la qual cosa ara no compleix totalment.

Però el màxim responsable local d'Afers Socials, Onofre Bisbal, ja ha assegurat que l'Ajuntament declina fer més millores a l'Hospital confiant, en darrer termini, que finalment s'arribi a un acord amb el Col·legi d'Orfes Ferroviaris de Madrid per a la construcció de la nova residència de la Calatrava, acord que pot ser definitiu a finals de setembre. La preocupació de Bisbal és que aquesta pot ser la darrera oportunitat, ja que les condicions posades pel Col·legi d'Orfes Ferroviaris quant als terrenys i altres contraprestacions que ha d'aportar l'Ajuntament encara no estan totalment solucionades.

En aquests moments, els serveis tècnics municipals treballen de valent a fi de trobar la manera de cedir els terrenys necessaris, no només per a la residència pròpiament dita, sinó també per a la construcció d'apartaments que el Col·legi ha demanat i que anirien destinats als familiars de persones externes allotjades al nou centre. Tant la cessió de terrenys a la Calatrava com els terrenys urbans adients per a la construcció d'apartaments són temes que han de quedar políticament i tècnica resolts d'aquí a poc menys d'un mes. Si finalment no s'arribava a un acord definitiu per construir el nou centre, l'Hospital es podria veure en l'impediment de rebre més residents, per la qual cosa el futur de l'Hospital depèn ara totalment de l'acord final que hi hagi sobre la Calatrava.

Tot i això, s'ha de dir que si finalment la nova residència es construeix (en la qual cosa el regidor es mostra optimista) això no vol dir que l'Hospital continuï obert molts anys ja que no hi ha cap ajuda supramunicipal per mantenir les instal·lacions i les monges que actualment atenen el servei podrien ser requerides per a les necessitats de la mateixa congregació. Actualment l'Hospital de Sóller atén 49 persones internes mentre que la nova residència dels Orfes Ferroviaris podrà tenir més de 60 sollerics interns.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.