nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Vadell fa una crida als catalanoparlants a emprar la llengua «de manera valenta»

El Consell de Mallorca s'abocarà en el pla de normalització lingüística per a Palma

Maria Antònia Vadell, vicepresidenta del Consell Insular de Mallorca i màxima dirigent en temes de normalització lingüística de la institució, fa una crida a tots els catalanoparlants perquè facin valer el català i emprin l'idioma «de manera valenta i en totes les ocassions». «Crec que no hi ha d'haver enfrontaments però que tots els que estimam la nostra llengua hem de ser conscients que emprar-la és un dret que hem de fer valer».

Vadell va explicar que el Consell Insular de Mallorca donarà suport institucional a la Direcció General de Política Lingüística del Govern balear per tirar endavant el pla de normalització a Palma. «La ciutat és a Mallorca i per tant el Consell Insular hi té responsabilitats en matèria de normalització i no volem renunciar a aquestes responsabilitats ni inhibir-nos. Crec que fins aquest moment les campanyes de normalització han tingut més bon resultat a la Part Forana, però hem de canviar aquesta tendència i fer que tenguin èxit a Palma».

Vadell qualificà de preocupant la situció del català en aquests moments a Palma i a la franja litoral, on «desapareix a marxes forçades en favor dels idiomes estrangers». La situació de Palma és compartida per tota la franja litoral i també de manera especial per Eivissa, tot i que Vadell va dir que «el pla s'ha d'aplicar primer a Palma i avaluar els resultats d'aquesta aplicació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.