algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els socialistes demanen que la normativa de bars al centre no sigui tan rígida

Han presentat al·legacions a la nova ordenança que regula la instal·lació de nous establiments

El grup municipal socialista a l'Ajuntament de Palma ha presentat tot un seguit d'al·legacions a l'ordenança que regula la instal·lació d'establiments públics a les barriades de la Calatrava, la Seu, la Llonja i el Puig de Sant Pere. Segons explicaren els socialistes, la normativa era tan estricta que impedia en la pràctica la instal·lació de qualsevol mena d'activitat a les barriades esmentades. La regidora socialista Rosa Marquès va explicar que «no es pot ser tan restrictiu a l'hora de fer una normativa que condemna les barriades a què ni tan sols hi hagi vida de dia. Entre poc i massa la mesura passa».

S'ha de recordar que aquesta mesura tan restrictiva es va aprovar en sessió plenària després de la insistència dels veïns que viuen en aquestes ubicacions, especialment els de la Calatrava, que estaven molt preocupats per la possibilitat que en aquest espai s'instal·lassin molts dels bars provinents de la barriada de la Llonja. Un dels punts de la normativa aprovada impedeix l'establiment de qualsevol local en carrers amb una amplada inferior als set metres.

Els socialistes volen que la restricció sols afecti a partir dels cinc metres. Ho justifiquen dient que «una gran part dels carrers del centre antic no arriben als set metres, i trobam que un carrer l'amplada del qual sigui de cinc metres ja és suficient per garantir un trànsit adequat. Així mateix no veim la necessitat que obligatòriament hagi de ser apte per al tràfic rodat, ja que a moltes ciutats del nostre Estat, com poden ser Salamanca o Santiago, els carrers del seu centre antic no són aptes per al trànsit rodat i no hi ha cap problema que s'hi puguin instal·lar els bars i els restaurants que es considerin adequats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.