cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Pere Serra serà fill il·lustre enmig d'una gran festa de la cultura

Ahir s'instal·là l'escultura de Joan Costa que ha cedit a la ciutat

L'Ajuntament de Sóller està enllestint els detalls del nomenament del president del Grup Serra, el solleric Pere A. Serra Bauzà, com a fill il·lustre de la localitat, fet que s'estè convertint en l'esdeveniment de l'any, seguit amb gran expectació pels ciutadans, davant del complet programa que ha preparat la Regidoria de Cultura en col·laboració amb el Grup Serra.

De fet, ahir mateix va quedar instal·lada a la plaça Constitució, just davant l'antic casal del Planet, l'escultura que Pere Serra ha donat a la seva ciutat natal i que serà inaugurada el mateix dia del seu nomenament oficial com a fill il·lustre. Es tracta d'una obra de l'escultor mallorquí Joan Costa, realitzada amb marbre blanc de Carrara i que du una placa metàl·lica commemorativa del fet.

D'altra banda, i segons ha informat la Regidoria de Cultura, els actes del nomenament de Pere A. Serra es dividiran en dues parts, una d'estrictament oficial i de curta duració que tindrà lloc demà dissabte a les 12.30 a la Sala Magna de l'Ajuntament de Sóller. Just després d'aquest acte, s'inaugurarà a plaça l'escultura de Joan Costa.

La segona part serà de caire més protocolari i serà, de fet, una autèntica festa social i, sobretot, cultural. Aquesta part se celebrarà al convent dels Sagrats Cors a partir de les vuit del vespre. En aquest acte s'espera la presència de nombrosos convidats i, segons els serveis protocolaris de l'Ajuntament, ja hi han confirmat la seva assistència el president de la Comunitat Autònoma, Francesc Antich; la presidenta del CIM, Maria Antònia Munar; el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas; la delegada del Govern, Catalina Cirer; el conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons, a més d'altres personalitats del món de l'art i la cultura, tant locals com de fora de Sóller. En aquest acte la instructora del nomenament de Pere A. Serra, la historiadora sollerica Catalina M. Bernat Joy, llegirà el document on es relacionen els mèrits del nou fill il·lustre, que rebrà el document acreditatiu de part de l'Ajuntament.

El mateix dia i al mateix claustre del convent es podrà contemplar per primera vegada a Sóller una exposició de ceràmiques de Pablo Picasso, aportades pel Grup Serra amb motiu d'aquest esdeveniment cultural.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.