L'Ajuntament va vendre directament a la promotora Superna el solar 10-13 de Can Picafort, qualificat de zona verda, i va concedir llicència urbanística per construir-hi quatre blocs de 24 habitatges basant-se en una cèdula signada per l'arquitecte municipal, que qualificava el sòl de residencial.
Fonts de la promotora han declarat a Diari de Balears que «l'Ajuntament era el propietari dels terrenys i ens els vengué el 12 de març del 1999, amb el consentiment del batle del Olmo, acompanyats d'una cèdula que els qualificava d'urbans».
L'informe jurídic sol·licitat pel regidor delegat d'Urbanisme, Fèlix Estelrich, arran de les denúncies d'un particular de dubtosa existència, considera la llicència d'obra com a «nul·la de ple dret, perquè permet l'execució del bloc d'apartaments en una zona verda, i són il·legals les obres executades a la seva empara».
Els tècnics entenen que «les infraccions en matèria de zona verda són imprescriptibles, i respecte d'aquestes no s'escau la concessió de termini de legalització, sinó l'immediat acord de demolició de les obres executades a les dites zones». No obstant això, entenen que «és pertinent suspendre cautelarment el procediment de certificat final d'obres i la cèdula d'habitabilitat».
L'informe tècnic conclou dient que «s'escau posar en coneixement del promotor de l'obra, de l'empresa constructora, de tècnics directors i del facultatiu municipal que va informar favorablement del projecte, que en relació a la dita llicència s'ha iniciat procediment de revisió d'ofici, amb la consegüent sol·licitud d'informe del Consell Consultiu de les Illes Balears, atorgant-los un termini d'audiència de 15 dies, previ a la remissió de l'expedient al Consell Consultiu, per tal que puguin al·legar».