algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

Molts taxistes de Palma no posen l'aire condicionat perquè el combustible és car

En el futur tots els vehicles de la flota seran obligats a dur aquest servei

L'elevat preu del combustible ha provocat que bona part dels taxistes de Palma hagin optat per no fer servir els seus aparells d'aire condicionat en tot l'estiu. La gran majoria dels conductors tan sols l'ha fet servir el dia de màxima temperatura a Palma, els dia 3 de juliol, quan es varen registrar 33 graus a l'ombra, o a les hores en què la calor s'ha fet absolutament insuportable, però es calcula que el 65% de la flota no ha endollat l'aire condicionat en tot l'any, bé perquè els seus vehicles no en tenen, o bé perquè consideren la factura del combustible molt elevada.

Nombrosos clients han elevat les seves queixes als conductors, però no es pot obligar un taxista a fer servir aquest aparell si no el volen posar en marxa. De moment, perquè en una de les darreres comissions de seguiment del taxi es va acordar quins serien els nous cotxes que podrien ser taxis municipals, i també es va acordar que tots els cotxes haurien de tenir aire condicionat. És cert que ningú no ha parlat de l'obligatorietat de l'ús, però no es descarta que les noves normatives municipals puguin decantar-se per aquest fet.

La pregunta que es fan molts de consumidors és la següent: si els autobusos duen aire condicionat, per què els taxis, que són un servei públic més car, no el fan servir? Els conductors també hi diuen la seva: «No ens podem permetre fer una despesa tan elevada en combustible. Nosaltres obrim les finestres i s'està d'allò més bé, no hi ha d'haver queixes dels clients», asseguren.

Una vegada més els clients mallorquins són els que tornen a patir la discriminació. Els taxistes de l'aeroport posen l'aire si han de fer una tirada llarga. «És molt pesat haver d'anar a Santanyí o a Cala Rajada per la carretera en ple sol». També el fan servir bastant els de la Platja de Palma. Els que menys, els que fan els trajectes de la ciutat, és a dir els taxis que fan servir els mallorquins i els palmesans quan opten per aquest sistema de transport per desplaçar-se per la vila.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.