nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El renou de la Llonja torna a Cort

Valeriano Herrero va insultar tots els ciutadans a la sala de plens

Després d'aguantar un bon grapat d'insults i provocacions per part de Valeriano Herrero, president dels empresaris de la Llonja, i dels seus acòlits; i després que el batle de Palma, Joan Fageda, estigués a punt de desallotjar el saló de sessions plenàries un parell de vegades, el Consistori va aprovar ahir les mesures cautelars de la Llonja que obliguen uns vuitanta establiments a apagar la música a la una de la matinada entre setmana, i a les dues els divendres i els dissabtes.

La sala de sessions va tenir ahir el dubtós honor d'acollir un dels parlamentaris més insultants i poc respectuosos amb la institució. Herrero va farcir el seu discurs amb una dosi de paraules malsonants, amenaces als regidors i als mitjans de comunicació i atacs frontals als veïns de la Llonja de manera que tan sols la infinita paciència del batle Fageda impedí que la paraula li fos llevada, com reclamava una part molt nombrosa de l'opinió pública i dels regidors palmesans.

Les mesures cautelars tampoc no varen agradar gens ni mica a la, fins al moment, desconeguda Associació de Veïns de la Llonja. La seva portaveu, Cristina Lorenzo, va acusar Cort de ser incapaç d'arbitrar solucions justes i negà que tots els veïns del barri estiguin en contra dels bars. «No volem tornar a la situació anterior de delinqüència i prostitució». El discurs dels empresaris va ocupar bona part del ple i es va dir que «vostès acaben de decretar avui la crisi més important de les Balears després de la del sector del calçat. Estan obligant a tancar vuitanta empreses i deixen sense feina més de 300 treballadors que fan feina quatre dies a la setmana durant tot l'any, a més de provocar-nos una fallida patrimonial propera als dos mil milions de pessetes».

Per la seva banda, la presidenta de la Federació de Veïns, Rosa Bueno, va intervenir en nom dels veïns del Puig de Sant Pere i la LLonja, va mostrar també el descontent dels veïns de la Llonja perquè aquestes mesures no posaran fi als problemes de la zona. En el decurs de la seva intervenció va ser insultada un parell de vegades pels empresaris de la LLonja, que l'acusaren de narcotraficant i de lladre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.