nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Més de 300 immigrants dormen al carrer per la saturació dels centres d'acollida

Ca l'Ardiaca tanca les seves portes per fer les obres de reforma anuals a la vaqueria

Més de tres-cents immigrants estan dormint en aquests moments en els carrers de Mallorca, especialment a Palma. La xifra va ser aportada per Gaspar Aguiló, de l'associació Es Refugi i màxim encarregat del centre d'acollida de ca l'Ardiaca, en una entrevista concedida al programa Gente de verano d'Ultima Hora Radio.

Moltes d'aquestes persones no tenen ni tan sols per menjar, perquè el menjador del Patronat Obrer té una capacitat limitada i «sols ofereix menjar quan els que ho sol·liciten estan inscrits en alguns dels programes d'Acció Social muntats per les institucions».

La situació s'ha vist agreujada perquè, un cop més, el centre de ca l'Ardiaca ha hagut de tancar les seves portes per procedir a la reforma anual del centre, unes antigues vaqueries que de temporada en temporada estan millor habilitades per a l'acollida d'emergència.

«A l'estiu és quan aquesta gent té qualque possibilitat de supervivència al carrer, per això feim les obres durant aquests mesos. Les persones que estan més necessitades i que no poden estar al carrer han estat traslladades fins al centre de can Gasà, que no tanca mai les seves portes».

De tota manera, la situació més greu es produeix a partir del mes d'octubre, quan comença el fred. «Llavors la situació és veritablement inhumana. No es pot viure en una tenda de campanya durant l'hivern».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.