cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.31°

Jaume Colom: «L'anterior ordenació del trànsit va tenir massa pares»

Ahir s'aplicà la nova reforma circulatòria seguint, segons el regidor, criteris tècnics

Des d'ahir dematí els conductors que es desplacin pels carrers de Sóller tornaran a trobar l'ordenació del trànsit al revés de com ha estat aquests darrers deu mesos, que són els que ha estat vigent una de les reformes circulatòries més polèmiques dels darrers anys.

El regidor responsable de Circulació, Jaume Colom, i el cap de la Policia Local, Miquel Quetglas, tornaren a fer ahir dematí el circuit de presentació al costat dels mitjans de comunicació, amb aturades als punts més conflictius o que més han canviat respecte de com estaven fa sols uns dies.

Abans de la volta, Jaume Colom assegurà que la reforma circulatòria posada en marxa l'octubre de l'any passat «no ha estat de cap manera un fracàs», tot i que admeté que «va ocasionar que dues parts del poble estiguessin pràcticament incomunicades» i que la situació al carrer de sa Lluna es convertís en «insostenible».

Tot i això, Jaume Colom atribueix el «relatiu fracàs de la reforma anterior» al fet que no s'havia duit a terme seguint exclusivament criteris tècnics, sinó que aquesta havia tingut «molts pares». «Aquesta és la gran diferència entre l'anterior reforma i la que aplicam a partir d'avui», assegurà Jaume Colom, fent referència al fet que l'ordenació vigent és el resultat d'un detallat estudi tècnic elaborat per la Policia Local al llarg d'aquests darrers 10 mesos.

Segons Colom, «les recomanacions del col·lectiu de taxi i els resultats de l'enquesta feta pel PSOE de Sóller no s'han tingut en compte a l'hora de prendre les decisions de com s'havia d'ordenar el trànsit a partir d'avui, tot i que en bona part coincideixen amb les mesures que hem adoptat». Un altre aspecte destacat per Colom és que aquesta modificació de l'ordenació del trànsit ha tingut un cost molt baix, ja que la gran despesa es va fer en l'anterior, però ara simplement s'han reubicat els indicatius i s'han pintat o esborrat algunes senyalitzacions horitzontals. Tot i axò, encara han quedat alguns temes pendents, sobretot la instal·lació de molts més cartells indicatius, tant per a vehicles com per a vianants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.